Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Απρίλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9744

ΚΟΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ 33 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Καταγγέλλουν την αντικουβανική καμπάνια της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Associated Press

Με κοινή Εκκλησή τους 33 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης καλούν τους λαούς της Ευρώπης να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους προς τη σοσιαλιστική Κούβα και το λαό της.


ΣΕΛ.  3

Τα λαϊκά στρώματα ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα λαϊκά στρώματα δε χωρούν. Μακριά και αλάργα και από τους δύο, αυτό έχει σημασία, αυτό δίνει ελπίδα, αυτό διαγράφει θετική προοπτική, επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Θεσσαλονίκης. Το ΚΚΕ, είπε, είναι η μόνη πολιτική δύναμη εντός Κοινοβουλίου που μπορεί να επιτύχει ποσοτικά και ποιοτικά την αποδυνάμωση του δικομματισμού, είτε με την κλασική μορφή της εναλλαγής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είτε με όποια μορφή πάρει στην πορεία, ως κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά. Διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν, τόνισε, αλλά είναι ανώδυνες, δευτερεύουσες. Οι διαφορές τους λειτουργούν ως βαλβίδες εκτόνωσης της δυσαρέσκειας, δίνουν τη δυνατότητα στην άρχουσα τάξη να συνεχίζει να ασκεί την εξουσία μέσα από την εναλλαγή των κομμάτων στη διακυβέρνηση. Κριτήριο για το κάθε κόμμα, επισήμανε, αποτελεί η πολιτική και η πρακτική του, πριν και πρώτα απ' όλα, στο πεδίο της οικονομίας. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο ένας από φύση και θέση, ο άλλος από θέση και πρακτική, είναι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  6   -   7

902 TV

902 TV

ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους

Αναίτια και απρόκλητα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προπηλάκισαν, απώθησαν και χτύπησαν κατοίκους, ηλικιωμένους, ακόμη και μικρά παιδιά, διότι τόλμησαν να προχωρήσουν σε συμβολική ...δεντροφύτευση, προχτές, στο Πεδίον του Αρεως! Χώρο που, με ευθύνη της Υπερνομαρχίας (ΠΑΣΟΚ) και της διοίκησης του Δήμου Αθήνας (ΝΔ), υποβαθμίζεται και σταδιακά καταπατείται από τον «Πανελλήνιο ΓΣ», πρόεδρος του οποίου είναι ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μ. Κυριακού.


ΣΕΛ.  23


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νόμοι της αγοράς στα λεφτά των Ταμείων!

Τους νόμους της αγοράς είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση για τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, αυτούς που γεννούν τα μικρά και τα μεγάλα σκάνδαλα.


ΣΕΛ.  11
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνδιάσκεψη ΚΟ του ΚΚΕ

Με μεγαλύτερες απαιτήσεις για την ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος


ΣΕΛ.  6
ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ
Ο αθλητισμός - εμπόριο γεννά τη βία

Ο πρωταθλητισμός δεν μπορεί να συσχετιστεί με το εμπόριο, διότι τότε γίνεται ωμή βία και εξαγορά, τόνισε σε δηλώσεις της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  10
ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ
Βδομάδα των τιμών...

Μέχρι και 11 ευρώ το κιλό πουλιόταν χτες στην κεντρική κρεαταγορά το αρνάκι. Ακόμα ακριβότερο στις συνοικίες. Οι κτηνοτρόφοι κινητοποιούνται και καταγγέλλουν τους μεγαλεμπόρους.


ΣΕΛ.  15
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΜΕΛΛΟΝ»
Τρομοκρατική απόλυση μετά την απεργία

Με μαζική εξόρμηση χτες, οι ταξικές δυνάμεις ξεκαθάρισαν ότι δε θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να εκδικηθούν και να απαλλαγούν από αγωνιστές εργάτες. Παρέμβαση έγινε, επίσης, ενάντια στην τρομοκράτηση των καθαριστριών του «Ευαγγελισμού»


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ