Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9721

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Μάχη για τις κλαδικές συμβάσεις
  • Τα ταξικά Συνδικάτα εντείνουν τη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων της Πέμπτης, στην Αθήνα (πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 6 μ.μ.) και σε δεκάδες ακόμα πόλεις, προετοιμάζοντας παράλληλα και την απεργία στις 29 του μήνα.
  • Κορυφαίο σταθμό στη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος αποτελεί η 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, που θα γίνει στην Αθήνα στις 16 και 17 του Ιούνη.

ΣΕΛ.  3,    19

ΨΕΥΔΟΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ

ΚΚΕ: Η αντίθεση που έχουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι η αγωνία και η επιδίωξη για τον κυβερνητικό θώκο, καθώς και ο ανταγωνισμός για το ποιος θα υποσχεθεί περισσότερα ψίχουλα σε τμήματα εργαζομένων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμά του είναι πρόγραμμα υπέρ του κεφαλαίου


ΣΕΛ.  7

ICON

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Νέο πανελλαδικό «όχι» στο νόμο - πλαίσιο

Την ώρα κατά την οποία στην Ολομέλεια της Βουλής συζητιέται ο νέος νόμος - πλαίσιο, φοιτητές, σπουδαστές απαντούν με νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 8 Μάρτη και συμβολική περικύκλωση της Βουλής σήμερα το απόγευμα. Η ανάγκη να είναι παλλαϊκό και βροντερό το «όχι» στις αναδιαρθρώσεις, που ιδιωτικοποιούν και υποβαθμίζουν την ανώτατη εκπαίδευση, επισημαίνεται στις μαζικές γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, ενώ σε χτεσινοβραδινή σύσκεψη αποφασίστηκε ευρύτατος συντονισμός φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων. Χτες το βράδυ εξάλλου πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία έξω από τη Βουλή (φωτ.).



ΠΑΣΥ
Υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς

Με βασικό γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς, κόντρα στον αποπροσανατολισμό, τη διάσπαση και υπονόμευση των φιλοκυβερνητικών αγροτοσυνδικαλιστών, το συνεπές αγροτικό κίνημα, μέσα από την ΠΑΣΥ, δίνει τη μάχη συσπειρώνοντας τους αγρότες.


ΣΕΛ.  20
ΕΒΕ
Αύριο η κινητοποίηση για το συνταξιοδοτικό

Συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ σε διάφορες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 8 το πρωί, έξω από τα κεντρικά γραφεία του Ταμείου, Σατωβριάνδου και Κοτοπούλη.


ΣΕΛ.  22
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Διάσκεψη κατά των ξένων βάσεων

Στο Κίτο, ξεκίνησε χτες η Παγκόσμια Διάσκεψη κατά των ξένων βάσεων, όπου συμμετέχουν εκατοντάδες αντιπρόσωποι οργανώσεων από όλο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ