Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9706

ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ στα εκβιαστικά διλήμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Το Σύνταγμα είναι ένας νόμος που τον φτιάχνουν συγκεκριμένες πλειοψηφίες και το νόμο αυτό μπορούν και πρέπει να τον καταργήσουν πλειοψηφίες λαϊκές

  • Κατηγορηματικά ενάντια στην παραπέρα αντιδραστικοποίηση του Συντάγματος το ΚΚΕ.
  • Ο λαός με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και στο δίκιο του μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια νέα λαϊκή πλειοψηφία και να επιβάλει ένα νέο πραγματικά λαϊκό Σύνταγμα.
  • Το «ψητό» της προωθούμενης αναθεώρησης βρίσκεται στην Παιδεία, τη γη και τα δάση, επιδιώκοντας την πλήρη παράδοσή τους, χωρίς τις όποιες ασάφειες και εμπόδια, στην κερδοσκοπική δράση των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Μακιγιάρισμα του εκμεταλλευτικού και άδικου συστήματος, όλα όσα λέγονται και οι προτάσεις για την «εξυγίανση του πολιτικού συστήματος».
  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν την αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρίς να έχουν μεταξύ τους ουσιαστικές διαφορές, ως αφορμή για την όξυνση της ανούσιας δικομματικής αντιπαράθεσης και μοχλό εγκλωβισμού των λαϊκών στρωμάτων μπροστά στις επόμενες εκλογές.
  • Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη τους στα εκβιαστικά και ψεύτικα διλήμματα και να καταδικάσουν αποφασιστικά την κοινή, δικομματική πολιτική του αντιλαϊκού «ευρωμονόδρομου» και των αντιδραστικών αλλαγών.

ΣΕΛ.  8   -   11

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Νέες κινητοποιήσεις σήμερα σε όλη τη χώρα

Με αστείρευτη αποφασιστικότητα και δυναμική, όπως χτες έτσι και σήμερα, σε όλη τη χώρα αντηχεί η λαϊκή κατακραυγή ενάντια στα σχέδια που προωθούν μια Παιδεία ακόμα πιο πιστό υπηρέτη του καπιταλιστικού κέρδους. Ο προωθούμενος νόμος, πλαίσιο και η προτεινόμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 είναι στο στόχαστρο των διαδηλώσεων.

Χτες, φοιτητές και σπουδαστές από κάθε πόλη της Ελλάδας πλημμύρισαν το κέντρο της πρωτεύουσας και βροντοφώναξαν έξω από τη Βουλή την απαίτησή τους για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Με τη δυναμική τους έδωσαν ξάστερη απάντηση σε όσους βιάστηκαν να μιλήσουν για τερματισμό του αγώνα. Σήμερα, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι διαδηλώνουν ξανά - στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και πολλές ακόμα πόλεις - σηματοδοτώντας τη συνέχιση του αγώνα για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών.


ΣΕΛ.  6   -   7


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΜΕ
Απάντηση στις προκλήσεις των βιομηχάνων

Δυναμώνουν τη δράση τους οι ταξικές δυνάμεις, ενώ, το κεφάλαιο, στο πλαίσιο της Λισαβόνας και της «Πράσινης Βίβλου» για το Εργατικό Δίκαιο, απαιτεί την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.


ΣΕΛ.  15
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ξεκινά έρευνες πετρελαίου σε Αιγαίο - Κύπρο

Επιβεβαίωσε και επίσημα η τουρκική κυβέρνηση τα σχέδιά της για έρευνες πετρελαίου στα ανοιχτά του Αιγαίου και της Κύπρου, επαναφέροντας έμμεσα και το ζήτημα των «γκρίζων ζωνών».


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ