Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9650

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Απεργούμε, οργανωνόμαστε, διεκδικούμε!
  • Πλατύ κάλεσμα στις νέες και τους νέους εργάτες και υπάλληλους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 13 του Δεκέμβρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
  • Στην Αθήνα και σε 46 ακόμη πόλεις σε όλη τη χώρα, μέχρι στιγμής, έχουν προγραμματιστεί απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

ΣΕΛ.  11

Αθλια ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 16

ΚΚΕ: Η συμπαιγνία και η κοινή πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - βιομηχάνων για μια Παιδεία που υπηρετεί τα κέρδη και όχι τη μόρφωση των παιδιών των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει.

Νέα συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποκαλύφθηκε χτες, με στόχο να περάσει η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 «στα μουλωχτά» και με το λιγότερο δυνατό κόστος για τα δυο κόμματα που στηρίζουν με κάθε τρόπο την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία της εκπαίδευσης. Γι' αυτό προσπαθούν να αιφνιδιάσουν το λαό και τη νεολαία. Γι' αυτό και, παρά το σάλο που δημιουργήθηκε, δεν απέρριψαν το ενδεχόμενο να κριθεί η αναθεώρηση του άρθρου λίγο πριν ή λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

«Ο λαός και η νεολαία πρέπει να ξεσηκωθούν και να τους χαλάσουν τα σχέδια. Η συμπαιγνία και η κοινή πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - βιομηχάνων για μια Παιδεία που υπηρετεί τα κέρδη και όχι τη μόρφωση των παιδιών των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Πρώτη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική του Δήμου Αθήνας

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το δημαρχείο του Δήμου της Αθήνας, πραγματοποίησαν χτες σωματεία και μαζικοί φορείς της πρωτεύουσας, ενάντια στις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη και στο «παρκοχαράτσι». Η ενέργεια αυτή ήρθε αμέσως μετά την πρόσφατη εξόρμηση και το κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, στους εργαζόμενους και στους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες «να παλέψουν μέσα από τους μαζικούς λαϊκούς φορείς για την ανάπτυξη του διεκδικητικού κινήματος, που μόνιμα και σταθερά θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης».


ΣΕΛ.  19


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συγχαρητήρια στον Τσάβες και το ΚΚ Βενεζουέλας

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα απέστειλε η Αλέκα Παπαρήγα στον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, και στην ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας για τη μεγάλη εκλογική νίκη.


ΣΕΛ.  17
ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Καμιά συμμετοχή στο «διάλογο» για τη διευθέτηση

Ξεκάθαρο το μήνυμα της χτεσινής Γενικής Συνέλευσης κατά της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, ενώ κατέληξε και σε απόφαση για νέα 48ωρη απεργία στις 12 και 13 του Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  12
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ολο και πιο κερδοφόρες μπίζνες

Υπερδιπλασιάζονται τα κέρδη των 4 μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του χώρου της Υγείας στο εννιάμηνο του 2006, φτάνοντας στα 54,2 εκατ. ευρώ, από 27,9 εκατ. ευρώ πέρσι.


ΣΕΛ.  21
ΕΥΡΩΤΟΥΡΚΙΚΑ
Με την πλάτη στον τοίχο η Κύπρος!

Στα συμφέροντα των πολυεθνικών και στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις συνθλίβεται το δίκιο της Κύπρου, ενώ η ελληνική κυβέρνηση περιορίζεται σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ