Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9521

«ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ» τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Με όχημα το νόμο 3029/02 του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την αντιασφαλιστική της επίθεση η κυβέρνηση της ΝΔ. Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Με τροπολογία που κατέθεσε χτες στη Βουλή για την αλλαγή του Κανονισμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) από 1/1/2008, η κυβέρνηση επιταχύνει την ολομέτωπη επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων, πατώντας στο νόμο 3029/2002 του ΠΑΣΟΚ. Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, τις οποίες θα συνδράμει και μια υπό σύσταση «ειδική επιστημονική επιτροπή», θα οδηγήσουν στο πετσόκομμα της λίστας των ΒΑΕ. Σαν αποτέλεσμα, αυξάνονται κατά πέντε χρόνια τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μειώνονται οι αποδοχές και οι συντάξεις των νέων εργαζομένων μετά την 1/1/2008, που θα πεταχτούν έξω από τη λίστα των ΒΑΕ.

Αποδεικνύεται πως η αντιασφαλιστική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή και ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία υλοποιούν τα αντιδραστικά μέτρα, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν τα μέτρα τους, να πουν «όχι» στο διάλογο - απάτη και να παλέψουν για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.


ΣΕΛ.  8   -   9

Associated Press

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ
Να σταματήσουμε το έγκλημα

«Το Ισραήλ προβαίνει κυριολεκτικά σε γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που επισκέφτηκε χτες τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα. «Πρέπει να πούμε STOP στο Ισραήλ», σημείωσε με έμφαση και κάλεσε τους λαούς της περιοχής με την πάλη τους να σταματήσουν το έγκλημα. Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός κλιμακώνει τις πολεμικές επιχειρήσεις και, ήδη, υπάρχουν τουλάχιστον 30 νεκροί Παλαιστίνιοι. Νέο αγωνιστικό ραντεβού καταδίκης του ισραηλινού εγκλήματος, την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιούλη, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνουν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και άλλοι φορείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  15


ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Αξιώνει ενεργητικότερη εμπλοκή στις επεμβάσεις

Περισσότερο ενεργή εμπλοκή σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ αξίωσε ο Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, ενώ απέδωσε και εύσημα για τη μέχρι τώρα συμμετοχή της χώρας. Ανακοίνωση - καταγγελία του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6   -   7
«Ανυπότακτη επιλογή. Με το ΚΚΕ για την ανατροπή»

Με κεντρικό σύνθημα «Ανυπότακτη επιλογή. Με το ΚΚΕ για την ανατροπή» το 32ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ξεδιπλώνεται ήδη σε πόλεις και χωριά και θα κορυφωθεί στις 13-16 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων.


ΣΕΛ.  17
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνάντηση Παπαδόπουλου - Γκαμπάρι - Ταλάτ

Κοινή συνάντηση θα έχουν σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, με τον βοηθό του Κ. Ανάν, Ιμπραχίμ Γκαμπάρι.


ΣΕΛ.  3
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Δεν έχει τέλος η σφαγή...

Κι άλλος εργάτης, οικοδόμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχασε τη ζωή του, όταν έσπασε ο συνδετικός κρίκος του μηχανήματος με το οποίο έριχνε μπετόν σε δρόμο.


ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ