Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Ιούνη 2005 - αριθ. φύλλου: 9190

ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ τώρα!
  • Με «φύλλο συκής» τον «κοινωνικό διάλογο» και με σημαία την ανταγωνιστικότητα, η ΝΔ κατεδαφίζει ό,τι δεν πρόλαβε το ΠΑΣΟΚ. Η επίθεση αγκαλιάζει όλες τις πλευρές της ζωής της εργατικής τάξης. Δεν πρέπει να υπάρξει άλλος χαμένος χρόνος. Θα έρθουν ακόμη χειρότερες μέρες, αν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης δε δώσουν τη δική τους απάντηση.
  • Η λεγόμενη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου» σημαίνει γενίκευση της κατάργησης του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και του 8ωρου, υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων, επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας. Οι αλλαγές στο χρόνο εργασίας συμβαδίζουν με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, με την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
  • Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αντεργατική «Επιχειρησιακή Σύμβαση» που υπέγραψε η διοίκηση του ΟΤΕ με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και απαιτεί την ακύρωσή της. Προειδοποιεί το σύνολο των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο, ότι η σύμβαση αυτή αποτελεί «πιλότο» για την επέκταση των αντιδραστικών αλλαγών. Καλεί τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ να σκεφθούν πολύ σοβαρά, για το αν πρέπει να γίνει χρήση της λεγόμενης «εθελούσιας» εξόδου.
  • Στην πρόσφατη Σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Παιδείας στο Μπέργκεν πάρθηκαν αποφάσεις που σηματοδοτούν: Μια πρωτοφανή υποβάθμιση των σπουδών, ενίσχυση του επιλεκτικού, ταξικού ρόλου της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ασφυκτικό καθορισμό και έλεγχο των λειτουργιών της Ανώτατης Εκπαίδευσης με κριτήριο το συμφέρον των μονοπωλίων.
  • Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενιαία δράση της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων κατά της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την εγκατάλειψη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Την αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων με την ενίσχυση του ΚΚΕ, και στο συνδικαλιστικό επίπεδο σε βάρος της λογικής του «ευρωμονόδρομου» και όσων κομμάτων τον υποστηρίζουν. Σε βάρος των απόψεων που επιχειρούν τη νόθευση του ριζοσπαστισμού, με τον ισχυρισμό ότι είναι δυνατό η ΕΕ να αποκτήσει φιλολαϊκό και φιλειρηνικό πρόσωπο. Η ενότητα, συσπείρωση και συμμαχία πρέπει να ενισχυθούν στη γραμμή της γενικής αντεπίθεσης, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 6 - 7



ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκεντρώσεις - συζητήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Από το Δήμο Χολαργού ξεκινούν σήμερα οι πρωτοβουλίες της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ σε δήμους της Αθήνας, με τη διοργάνωση συγκεντρώσεων - συζητήσεων και άλλων εκδηλώσεων


ΣΕΛ.  3
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ
Κορυφώνονται αύριο οι κινητοποιήσεις

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιούν αύριο φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις


ΣΕΛ.  13
ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η επιχείρηση εκφοβισμού δυναμώνει τον αγώνα μας

Ανακοίνωση της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, σχετικά με τη διενέργεια εισαγγελικής προκαταρκτικής εξέτασης, για την πρόσφατη αγωνιστική παρέμβαση φιλειρηνιστών


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ