Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Γενάρη 2005 - αριθ. φύλλου: 9077

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το ΚΚΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΛΟΠΛΕΥΡΑ τη μικρομεσαία αγροτιά

Να συντονίσουν την πάλη τους με τους εργαζόμενους και να δώσουν προοπτική στον αγώνα, για τη ριζική ανατροπή των σημερινών συσχετισμών, κάλεσε τους αγρότες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται άτεγκτη κι αδιάλλακτη προς τους αγρότες, την ολόθερμη και ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς, σ' όλη τη χώρα και για όλα τα προϊόντα, εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας, χτες βράδυ, στη Λάρισα. Ταυτόχρονα, κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες να συντονίσουν την πάλη τους με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, δίνοντας στον αγώνα τους προοπτική, για τη ριζική ανατροπή των σημερινών συσχετισμών δύναμης. Και υπογράμμισε ότι, για νά 'χει εμβέλεια και αποτελεσματικότητα το αγροτικό κίνημα, χρειάζεται στην ηγεσία του και στην πρωτοπορία των αγώνων, να βρίσκονται αγρότες με μικρή, ή μεσαία ιδιοκτησία.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι το αγροτικό πρόβλημα της χώρας έχει οξυνθεί σήμερα γιατί, με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που διαχειρίζονται οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επιταχύνεται η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια και προχωράει, με γρήγορους ρυθμούς, η καπιταλιστικοποίηση της αγροτικής οικονομίας.

Και παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση του Κόμματος - χαρακτηρίζοντάς την πρόταση αγώνα και συμμαχίας, ρεαλιστική και δίκαιη για τους μικρονοικοκυραίους της υπαίθρου και συμφέρουσα για το σύνολο των εργαζομένων - στάθηκε ιδιαίτερα στη διεκδίκηση του παραγωγικού συνεταιρισμού που θα στηρίζεται από το δημόσιο, λαϊκό τομέα της οικονομίας.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Διά βίου εκμετάλλευση...

Λίγες μέρες πριν από την επίσημη έναρξη του προσχηματικού διαλόγου για την Παιδεία, η κυβέρνηση έκανε φανερές, για μια ακόμη φορά, τις επιδιώξεις της, με τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για τη «διά βίου εκπαίδευση». Το νομοσχέδιο προωθεί παραπέρα την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και την υποκατάστασή της από την κατάρτιση. Την ίδια στιγμή, οι φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές εντείνουν τις προετοιμασίες για την αγωνιστική τους απάντηση στις 21 Γενάρη. Σήμερα, πραγματοποιούνται πολύμορφες εκδηλώσεις σε Αθήνα και άλλες πόλεις (φωτό από πρόσφατη κινητοποίηση φοιτητών)


ΣΕΛ.  26   -   27

Απαράδεκτη αποσιώπηση

Κυρίαρχο ήταν το αγροτικό ζήτημα στα χτεσινοβραδινά δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Σε κανένα, όμως, δεν ειπώθηκε ούτε λέξη για τη στάση του ΚΚΕ. Και τούτο, παρότι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έδωσε χτες σχετική συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα και παρουσίασε σε ανοιχτή συγκέντρωση τις θέσεις του Κόμματος, για το αγροτικό ζήτημα.

Προφανώς, η απαράδεκτη αυτή αποσιώπηση δεν έγινε τυχαία και αποδείχνει πόσο βλάπτει το δημοκρατικό δικαίωμα της ενημέρωσης η κυριαρχία των κεφαλαιοκρατών στα ΜΜΕ, είτε με το σημερινό καθεστώς του «βασικού μετόχου», είτε με οποιοδήποτε άλλο



ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
Εμφραγματίες ασθενείς σε ράντζα!

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Σισμανόγλειου, αντιδρώντας στο σύστημα εφημερίας που έφερε για πρώτη φορά ράντζα στο νοσοκομείο


ΣΕΛ.  18
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Τρομοκρατική αποβολή σε μαθητές

Αποβολή σε δύο μαθητές έδωσε η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, επειδή... τόλμησαν να μοιράσουν την ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων της Αθήνας (ΣΑΣΑ)


ΣΕΛ.  26   -   27

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ