Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Γενάρη 2005 - αριθ. φύλλου: 9078

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Γενικό προσκλητήριο αγώνα για τις 31 Γενάρη

Eurokinissi

Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΥ οργώνουν την ύπαιθρο όλης της χώρας, καλώντας όλους τους αγρότες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να πάρουν μέρος στην πανελλαδική, παναγροτική κινητοποίηση, στις 31 Γενάρη


ΣΕΛ.  11

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 25% σε εκατοντάδες προϊόντα

Ανατιμήσεις, που φτάνουν και το 25% σε εκατοντάδες είδη διατροφής, επέβαλε από χτες στα υποκαταστήματά της μία από τις μεγάλες αλυσίδες, ακολουθώντας με προκλητική συνέπεια την τακτική των μεγαλοεπιχειρηματιών «ανατιμήσεις χωρίς σταματημό»! Το νέο κύμα ανόδου των τιμών ξέσπασε αμέσως μετά τις γιορτές και εν μέσω δηλώσεων κυβερνητικών παραγόντων ότι ...δεν υπάρχουν ανατιμήσεις στην αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκλειστικά δημοσιεύει σήμερα ο «Ρ», στη συγκεκριμένη αλυσίδα ισχύουν από χτες νέοι τιμοκατάλογοι για προϊόντα όπως το φρέσκο γάλα και τα γιαούρτια, τα τυριά, τα αλλαντικά, οι ξηροί καρποί, το λάδι, τα συσκευασμένα είδη αρτοποιίας, κ.ο.κ. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα μας μπορεί να αναφέρονται σε μια αλυσίδα, ωστόσο οι μαζικές ανατιμήσεις και η ακρίβεια, που κατατρώνε τα εισοδήματα των εργαζομένων, είναι πλέον μια κατάσταση που έχει παγιωθεί στην αγορά. Οι υψηλές τιμές στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καθηλωμένα σε απαράδεκτα επίπεδα εισοδήματα των εργαζομένων έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα από το οποίο τα λαϊκά στρώματα μπορούν να απαλλαγούν μόνο μέσα από τους αγώνες τους για γενικότερες αλλαγές και ανακατατάξεις.


ΣΕΛ.  13

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Τρικ συγκάλυψης της εμπορευματοποίησης

Η χτεσινή, «αιφνιδιαστική» επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στον «Ευαγγελισμό» ήταν προγραμματισμένη από προχτές, ενώ στη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκαν κι άλλες διευκολύνσεις προς τους επιχειρηματίες της Υγείας, στο όνομα, δήθεν, της αντιμετώπισης των λαϊκών αναγκών για υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας.

Τα λαϊκά στρώματα έχουν ανάγκη από ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας, που θα διασφαλίζει την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας σε όλους τους κατοίκους της χώρας (φωτό από παλιότερη κινητοποίηση υγειονομικών)


ΣΕΛ.  16   -   17

Προσφορά

Στη μνήμη του Βάσου Παυλίδη, η Μ.Π. προσφέρει για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 3.000 ευρώ.



ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αρχισαν και πάλι... τα όργανα

Οι δυσκολίες άρχισαν, ήδη, για τον Μαχμούντ Αμπάς, με τον οποίο το Ισραήλ διέκοψε κάθε επαφή «μέχρις ότου καταστείλει την παλαιστινιακή τρομοκρατία»


ΣΕΛ.  21
ΛΑΡΙΣΑ
Περισσότερες από 1.300 απολύσεις το μήνα

Πάνω από 16.000 εργαζόμενοι απολύθηκαν το 2004 από τους εργοδότες τους στο Νομό Λάρισας, αυξάνοντας δραματικά την ανεργία


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ