Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 1999 - αριθ. φύλλου: 7558

ΔΙΚΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ
Ενοχή ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του υπερνομάρχη Αθήνας - Πειραιά Θεόδωρου Κατριβάνου για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης, Ευάγγελου Γιαννόπουλου, με το ελαφρυντικό, ότι «οδηγήθηκε στην πράξη του από την ανάρμοστη συμπεριφορά του παθόντος ή παρασύρθηκε από οργή ή βίαιη θλίψη που του προκάλεσε άδικη εναντίον του πράξη», πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, παρά το πλήθος των αποκαλυπτικών στοιχείων, που κατατέθηκαν στο δικαστήριο.


ΣΕΛ.  5

Δικομματικοί προϋπολογισμοί μονόπλευρης λιτότητας στους δήμους
ΦΟΡΟ-ΜΠΟΝΑΜΑΔΕΣ
οι αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων

Νέα τέλη και φόρους, αντί για δώρα, θα «εισπράξουν», με την είσοδο του νέου χρόνου, οι δημότες στην πλειοψηφία των δήμων, ανεξάρτητα από το αν αυτοί ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ

Εκλεισε χθες το βράδυ ο κύκλος των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων όλης της χώρας, για την έγκριση των προϋπολογισμών του επόμενου έτους. Χαρακτηριστική του δικομματικού φορομπηχτικού κλίματος των αποφάσεων ήταν η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του ΔΣ, του πρώτου δήμου της χώρας, όπου καταγράφηκαν: Η απόφαση της -αντιπολιτευόμενης, υποτίθεται, την κυβέρνηση - πλειοψηφίας (ΝΔ), να λειτουργήσει το δήμο με οδηγό τους άξονες που ορίζει η κυβερνητική πολιτική. Η «αντίθεση» των φιλοκυβερνητικών (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), όχι στη φορομπηχτική πολιτική του δήμου, αλλά σε πλευρές του τρόπου διαχείρισης. Λίγο πριν, στη Νίκαια, ένας κατεξοχήν κυβερνητικός δήμαρχος επέβαλε, για το ίδιο θέμα - τον προϋπολογισμό- απόφαση καρμπόν με αυτήν της Αθήνας ως προς το πολιτικό της περιεχόμενο. Καρμπόν και η απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, προχτές, όπως και η ανάλογη στη Θεσσαλονίκη λίγες μέρες πριν. Για να επιβεβαιωθεί και έτσι πως η σύμπνοια των κυρίαρχων, στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, δυνάμεων δεν αφορά μόνο τις φιέστες για το «μιλένιουμ», αλλά πολύ συγκεκριμένα και απειλητικά την ίδια τη ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού. Παραμονή νέου έτους, αντί για ευχή, το χρέος για αντίσταση.


ΣΕΛ.  19

Πρωτοχρονιά με χιόνια και βροχές

Τα χιόνια στο όρος Δίρφυ της Εύβοιας είναι, ήδη, αρκετά. Από αύριο, όμως, καθώς η καινούρια και τόσο πολυδιαφημισμένη χρονιά του 2000, μας έρχεται, φορώντας τα φυσιολογικά για την εποχή, χειμωνιάτικα ρούχα της, θα γίνουν ακόμη περισσότερα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα, για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς. Τα χιόνια στα ορεινά, οι βροχές, όπως και μια πτώση της θερμοκρασίας θα συνοδέψουν τις γιορτινές αυτές μέρες.


ΣΕΛ.  20


Τελευταίο αντίο στον Αρ. Λαμπρούλη

Με τη Λάρισα όλη να πενθεί και τη συνοδεία πολλών συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων, αλλά και πολιτικών αντιπάλων, όπως και των τοπικών αρχών, κηδεύτηκε χτες ο Αριστείδης Λαμπρούλης, ο κομμουνιστής δήμαρχος, που άφησε βαθιά τα σημάδια της ακούραστης δράσης και προσφοράς του στη θεσσαλική πρωτεύουσα.


ΣΕΛ.  7
ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ακόμη φτιάχνουν μελέτες...

Αγνωστο είναι πότε θα επισκευαστούν τα 45 σχολεία της Αττικής, που υπέστησαν γενικευμένες βλάβες μεγάλης κλίμακας, από το σεισμό του Σεπτέμβρη, αφού, τέσσερις περίπου μήνες μετά, δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε καν οι μελέτες


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ