Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8726

«ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ»
Χέρι χέρι πάνε αντιδημοκρατικά μέτρα και υποκρισία

Υποκρισία και αντιδημοκρατικές διατάξεις αποπνέει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις «Εκλογικές δαπάνες κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές»


ΣΕΛ.  25

ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΚΛΟΠΗ 1,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ από τα ταμεία του ΙΚΑ

Σε αυτή την ωμή λεηλασία έχει οδηγήσει ο νέος τρόπος χρηματοδότησης του ΙΚΑ

Απροκάλυπτη λεηλασία του ΙΚΑ. Ωμή υφαρπαγή τεράστιων πόρων από τον Οργανισμό, που άμεσα ή έμμεσα καλύπτει τον μισό πληθυσμό της χώρας. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια για το νέο σύστημα χρηματοδότησης του ΙΚΑ, που εφάρμοσε από φέτος με τον αντιασφαλιστικό νόμο 3029 η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιδρύματος, προκύπτει ότι η κλεψιά σε βάρος του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού, μόνο για το 2003, ανέρχεται στα 1,81 δισ. ευρώ (616 δισ. δραχμές)...!

Ανάλογα, για το 2004 η κλοπή σε βάρος του Ιδρύματος θα φτάσει σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η «μπάζα» που εξασφαλίζει για το μεγάλο κεφάλαιο, στο όνομα της «οικονομικής σταθερότητας» των Ταμείων, ο νέος τρόπος χρηματοδότησης του ΙΚΑ. Το γεγονός αυτό όχι μόνο θα χειροτερέψει το ύψος των συντάξεων και των παροχών του Ιδρύματος, αλλά προδιαγράφει και νέα αντιασφαλιστικά μέτρα στο μέλλον.

Ηδη, η πραγματική αξία των συντάξεων που θα απονέμει τη νέα χρονιά το ΙΚΑ θα μειωθεί, αφού οι «αυξήσεις» θα περιοριστούν στο 4%. Κάτω, δηλαδή, από το ύψος της ακρίβειας που καλπάζει.


ΣΕΛ.  9

ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Αντιδρούν στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα

Αγωνιστική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή μέχρι τις 5 του Δεκέμβρη, έδωσαν χτες φοιτητές και σπουδαστές της Αθήνας (φωτό) με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Παιδείας. Απαιτώντας δημόσια και δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, χωρίς διαχωρισμό σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και κατηγοριοποίηση σχολών και ιδρυμάτων, επιστημονική ειδίκευση μέσα στο πτυχίο, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που οδηγούν στην υποβάθμιση των σπουδών τους και τα ιδρύματα στην «ιδιωτικοποίηση»


ΣΕΛ.  19


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Πετυχημένο το πρώτο 10ήμερο

Στο 30,51% «σκαρφάλωσε» το ποσοστό κάλυψης του πανελλαδικού πλάνου της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, μέσα στις πρώτες 10 μέρες


ΣΕΛ.  3
ΦΑΡΜΑΚΑ
Πρόγευση μεγάλων ανατιμήσεων

Μια πρόγευση της ικανοποίησης των φαρμακοβιομηχάνων, από το νέο χρόνο, έδωσε χτες η κυβέρνηση, ανατιμώντας δύο διαδεδομένα παυσίπονα κατά 44% και 95% αντίστοιχα


ΣΕΛ.  22
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Ζωντανά και επίκαιρα τα μηνύματα

Ξεκινά σήμερα ένα πολυήμερο αφιέρωμα του «Ριζοσπάστη», με αφορμή τα 30 χρόνια από το λαϊκό ξεσηκωμό του Νοέμβρη 1973


ΣΕΛ.  19   -   21
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Δέσμη απαγορεύσεων ενόψει 2004

«Παράθυρο» για την απαγόρευση απεργιών, διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ανακοινώθηκαν χτες τα μέτρα για τη λειτουργία της πόλης την περίοδο των αγώνων


ΣΕΛ.  27

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ