Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΚΛΟΠΗ 1,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ από τα ταμεία του ΙΚΑ

Σε αυτή την ωμή λεηλασία έχει οδηγήσει ο νέος τρόπος χρηματοδότησης του ΙΚΑ

Απροκάλυπτη λεηλασία του ΙΚΑ. Ωμή υφαρπαγή τεράστιων πόρων από τον Οργανισμό, που άμεσα ή έμμεσα καλύπτει τον μισό πληθυσμό της χώρας. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια για το νέο σύστημα χρηματοδότησης του ΙΚΑ, που εφάρμοσε από φέτος με τον αντιασφαλιστικό νόμο 3029 η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιδρύματος, προκύπτει ότι η κλεψιά σε βάρος του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού, μόνο για το 2003, ανέρχεται στα 1,81 δισ. ευρώ (616 δισ. δραχμές)...!

Ανάλογα, για το 2004 η κλοπή σε βάρος του Ιδρύματος θα φτάσει σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η «μπάζα» που εξασφαλίζει για το μεγάλο κεφάλαιο, στο όνομα της «οικονομικής σταθερότητας» των Ταμείων, ο νέος τρόπος χρηματοδότησης του ΙΚΑ. Το γεγονός αυτό όχι μόνο θα χειροτερέψει το ύψος των συντάξεων και των παροχών του Ιδρύματος, αλλά προδιαγράφει και νέα αντιασφαλιστικά μέτρα στο μέλλον.

Ηδη, η πραγματική αξία των συντάξεων που θα απονέμει τη νέα χρονιά το ΙΚΑ θα μειωθεί, αφού οι «αυξήσεις» θα περιοριστούν στο 4%. Κάτω, δηλαδή, από το ύψος της ακρίβειας που καλπάζει.


ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ