Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Ιούλη 2014 - αριθ. φύλλου: 11885

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Διπλωματικός πυρετός με πτώματα και ισοπεδωμένες γειτονιές

ΣΕΛ.  25
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΗ
Η κυβέρνηση επιστράτευσε τους απεργούς

ΣΕΛ.  11,    39

Ο λαός, η νεολαία μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, το Σάββατο, το απόγευμα στο χώρο της κατασκήνωσης του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ

  • Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στην αντιπαράθεση συγκυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για το «ποια κυβέρνηση θα έχει τη μεγαλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα» εντός της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
  • Το παράδειγμα του νομοσχεδίου για την «ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ» δείχνει ότι διαφορετικά «μείγματα πολιτικής», «εντός των τειχών», οδηγούν στον ίδιο αντιλαϊκό μονόδρομο. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε τα άλλα κόμματα βγάζουν άχνα για την ανάγκη πλήρους κατάργησης του κοινοτικού πλαισίου απελευθέρωσης της Ενέργειας.
  • Καταδικάζουμε τον κυβερνητικό - κρατικό αυταρχισμό, που τώρα βάζει στο στόχαστρο τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Να εκφραστεί η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη και αλληλεγγύη από το λαό. Να πέσει στο κενό η αντιδραστική και επικίνδυνη θεωρία ότι ο λαός δεν έχει δικαίωμα να ανατρέπει με την πάλη του αντιλαϊκούς νόμους.
  • Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου μετέχει και η Ελλάδα, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, πρέπει να αποτρέψουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ταυτόχρονα να παλέψουν για την εργατική - λαϊκή εξουσία.

ΣΕΛ.  12  -  14

40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων

Με τις πετυχημένες φεστιβαλικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν αυτόν το μήνα σε όλη τη χώρα, με ένα μεγάλο άνοιγμα της παρέμβασης της ΚΝΕ σε χώρους που ζει, δουλεύει, μορφώνεται και διασκεδάζει η νεολαία, δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα του 40ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή». Στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον, θα γίνουν οι εκδηλώσεις κορύφωσης του Φεστιβάλ στις 18, 19 και 20 Σεπτέμβρη.


ΣΕΛ.  15

Προσφορά

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Μόντρεαλ προσφέρει στο ΚΚΕ 1.250 ευρώ.



ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Νέες μεγάλες περικοπές σε χρηματοδότηση και θέσεις

ΣΕΛ.  8  -  9
ΑΡΘΡΟ
Νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ: Γραμμή ρήξης ή ενσωμάτωσης;

ΣΕΛ.  6
Η αντιπαράθεση για την «αξιολόγηση» και η απεργία στις 9 Ιούλη

ΣΕΛ.  17
ΑΡΘΡΟ
Τι κρύβεται πίσω από τα «κόκκινα» δάνεια;

ΣΕΛ.  10
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Χτίζουμε συνδικάτο - επιτελείο στον αγώνα των μεταλλεργατών

ΣΕΛ.  16
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ο φαύλος κύκλος του καπιταλισμού

ΣΕΛ.  26

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ