Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11595

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αύριο η εκδήλωση για την ανεργία στις 8 μ.μ. στο Μπαρουτάδικο του Αιγάλεω

ΣΕΛ.  3
Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΣΕΛ.  3

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ Καλούν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ

Αττική, στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας

  • Κάτω τα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.
  • ΚΚΕ: Κάλεσμα συμμετοχής του λαού στα σημερινά συλλαλητήρια.
  • Οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, συμπόρευση με το ΚΚΕ.
  • Κλιμακώνουμε με την 24ωρη απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη.
  • Στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΣΕΛ.  6  -  9

Eurokinissi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πρώτη μαχητική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο - καρμανιόλα

Στο υπουργείο Παιδείας δόθηκε χτες το μεσημέρι μια πρώτη αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και τις αρνητικές συνέπειές του στην εκπαίδευση. Κινητοποιήσεις έγιναν σε διάφορες περιοχές της χώρας μετά την προχτεσινή ανακοίνωση του πρώτου κύματος «διαθεσιμότητας» με πρώτους τους 2.000 εκπαιδευτικούς των 46 ειδικοτήτων τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης που καταργούνται.


ΣΕΛ.  7

Ο λαός να ορθώσει ανάστημα

Το πολυνομοσχέδιο - οδοστρωτήρας της συγκυβέρνησης και οι νέες σαρωτικές ανατροπές, που φέρνει στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις αποτέλεσαν όλα αυτά τα χρόνια το καλύτερο εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου, για να υλοποιήσουν προαποφασισμένα μέτρα και αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της ΕΕ, που υπηρετούν τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Χαμένοι θα είναι, για μια ακόμη φορά, η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που πληρώνουν ακριβά την κρίση, αλλά και τους στόχους της όποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης. Κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία υποταγή στα αντιλαϊκά μέτρα. Να μην περάσει η διασπαστική προπαγάνδα που διαιρεί τους εργαζόμενους σε «δημόσιους - ιδιωτικούς», «εργαζόμενους - άνεργους», για να μένει στο απυρόβλητο το κεφάλαιο και οι πολιτικές που το υπηρετούν. Καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις που, ενώ αποδέχονται την ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα, κοροϊδεύουν το λαό ότι, ως «νέοι σωτήρες», θα τον απαλλάξουν από τα βάσανα με διαπραγμάτευση εντός των τειχών. Δεν υπάρχει σωτηρία για το λαό μέσα στην ΕΕ, στις συμπληγάδες των μονοπωλίων και την εξουσία τους. Χρειάζεται οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, συμπόρευση με το ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορεί να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Με αποδέσμευση από την ΕΕ, κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, εργατική - λαϊκή εξουσία.



ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στη συρρίκνωση

ΣΕΛ.  13
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Kαμιά ανοχή στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά

ΣΕΛ.  28
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Ημερίδα του ΚΚΕ για την ενέργεια και τον ορυκτό πλούτο

Στο πλαίσιο του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της λαϊκής εξουσίας θα αξιοποιηθούν οι μεγάλες δυνατότητες της εξορυκτικής βιομηχανίας με γνώμονα τη συνδυασμένη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Η σύνδεση της εξόρυξης με τη βιομηχανική παραγωγή μέσων παραγωγής είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της συνολικής παραγωγικής ικανότητας της λαϊκής οικονομίας. Αντίστοιχα, η εξόρυξη δομικών ορυκτών πόρων θα συνδυαστεί με την ανάπτυξη του κλάδου των κατασκευών.


ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ
Τους στέλνει στον Καιάδα

ΣΕΛ.  15
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΑΜ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Αρνήθηκαν την επιλεκτική «αναβάθμιση»

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ