Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11596

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα η εκδήλωση για την ανεργία στις 8 το βράδυ στο Αιγάλεω

ΣΕΛ.  3
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Καταργεί την κυριακάτικη αργία

ΣΕΛ.  12

ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 16 Ιούλη

  • ΠΑΜΕ: Μαζική, μαχητική απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία, ΕΕ και το πολυνομοσχέδιο. Να οργανωθούμε και να προετοιμαστούμε για μεγάλους αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, όλοι μαζί στους δρόμους του αγώνα, μια γροθιά. Για να απαλλαγούμε επιτέλους μια και καλή από μνημόνια, από αφεντικά
  • «Δίνουμε απάντηση με οργάνωση, αγώνα αντεπίθεσης ως την τελική νίκη. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος». Με αυτό το σύνθημα και απαιτώντας την άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, χιλιάδες λαού συμμετείχαν χτες στα συλλαλητήρια των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ σε όλη τη χώρα.
  • Σε κάθε χώρο δουλειάς, συλλογικά, μαζικά συζητάμε και αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία.Να μην περάσει η διασπαστική προπαγάνδα της κυβέρνησης που διαιρεί τους εργαζόμενους σε δημόσιους-ιδιωτικούς, εργαζόμενους-άνεργους.Στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΣΕΛ.  6   -   9

ΚΚΕ
Ο λαός μια γροθιά κόντρα στα μέτρα

Ο λαός χρειάζεται σαν μια γροθιά να αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, τις πολιτικές προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών που τον οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία. Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν ακόμη περισσότερες αποδείξεις στα χέρια τους για το τι σημαίνει διαπραγμάτευση στα πλαίσια της ΕΕ και της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Για σκληρή διαπραγμάτευση μιλούσαν ο πρωθυπουργός και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, για σκληρή διαπραγμάτευση μιλάει στο συνέδριό του και ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη». Καμία εμπιστοσύνη στο νέο δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και τους δορυφόρους τους. Καμία εμπιστοσύνη σε παλιούς και νέους «σωτήρες», που κοροϊδεύουν το λαό ότι θα τον απαλλάξουν από τη σημερινή βαρβαρότητα και την ίδια στιγμή υποκλίνονται στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που οδήγησαν το λαό στα μνημόνια διαρκείας και την καταστροφή. Ο λαός να μη γίνει κομπάρσος σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όποιο πρόσημο κι αν χρησιμοποιούν. Μπορεί να σωθεί, αν με την πάλη του γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων, αν αποφασίσει να πάρει στα χέρια του την εξουσία και τον πλούτο που παράγει.



ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

ΣΕΛ.  21
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΟΖ για νέα πεδία κερδοφορίας

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θηλιά στα νοσοκομεία

ΣΕΛ.  28
ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Προετοιμάζουν το έδαφος για νέα μέτρα

ΣΕΛ.  13
ΚΝΕ
Να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία

ΣΕΛ.  9
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΑΣ
Κινητοποίηση ενάντια στη συρρίκνωση

ΣΕΛ.  9
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής

ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ