Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11507

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός και ο φασισμός είναι εχθροί της εργατικής τάξης

ΣΕΛ.  13

ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ για τη χρηματοδότηση της Κύπρου

ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός, ο κυπριακός λαός και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης να απορρίψουν τους εκβιασμούς του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Να μη στοιχηθούν πίσω από κανένα ιμπεριαλιστή. Να βαδίσουν το δρόμο της αποδέσμευσης από την ΕΕ και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό απέναντι στους εκβιασμούς και στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που του επιβάλλουν η ΕΕ, το ΔΝΤ, με τη συνενοχή των αστικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων της κυπριακής και της ελληνικής, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Το «όχι» στο σχέδιο της ΕΕ δεν είναι ενιαίο. Υπάρχει το «όχι» του λαού και το «όχι» εκείνων που θέλουν να υπηρετήσουν ιδιαίτερα συμφέροντα μονοπωλίων. Τα διάφορα εναλλακτικά σχέδια για τη χρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίας, με την εμπλοκή της Ρωσίας και άλλων κρατών ή με εσωτερικό δανεισμό, που θα πλήξει τα ασφαλιστικά ταμεία, ή με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, είναι εξίσου αδιέξοδα για τα λαϊκά συμφέροντα. Εχουν στο επίκεντρό τους την παράδοση μέρους του ενεργειακού πλούτου της χώρας στα μονοπώλια.


ΣΕΛ.  6  -  9

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Μαζική δυναμική διαδήλωση

Με προμετωπίδα το πανό που ανέγραφε «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε», εργαζόμενοι από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, συγκρότησαν χτες το πρωί μαζική διαδήλωση στον Πειραιά.


ΣΕΛ.  11

Εξαπάτηση

Στον κυπριακό λαό επιβάλλονται βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα από ΕΕ, ΔΝΤ, κυπριακή κυβέρνηση. Δεν αφορούν μόνο το απαράδεκτο «κούρεμα» των λαϊκών καταθέσεων, αλλά χτυπούν το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις και είναι ίδια με τα μέτρα που πλήττουν τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της ΕΕ. Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης στην Κύπρο αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το μέγεθος της εξαπάτησης των λαών από εκείνες τις δυνάμεις που προπαγάνδιζαν ότι η ένταξη στην ΕΕ θα φέρει ευημερία, σύγκλιση, αλληλεγγύη προς όφελος των λαών. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν αλλάζει. Είτε επικρατούν μέσα σε αυτήν η Γερμανία και οι χώρες που συντάσσονται μαζί της, είτε διαμορφωθούν άλλοι άξονες και συμμαχίες, όπως η συμμαχία των χωρών του Νότου, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ουσία παραμένει ίδια: Οτι η ΕΕ είναι μια λυκοσυμμαχία που επιτίθεται συνολικά σε βάρος των εργαζομένων προκειμένου να εξασφαλίσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι σήμερα, σε συνθήκες βαθύτατης κρίσης, δυναμώνουν και οι φυγόκεντρες τάσεις στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, ενισχύονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ χωρών και τμημάτων του κεφαλαίου, για το ποιος θα βγει πιο κερδισμένος από την κρίση, ποιος θα χάσει λιγότερα. Ενισχύονται οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών δρόμων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, με απρόβλεπτους κινδύνους για τους λαούς.



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΕΧΤ
Επιτυχία της παράστασης «Το ρομάντζο της πεντάρας»

ΣΕΛ.  27
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΩΝ
Δυναμική παρέμβαση για πλήρη λειτουργία του

ΣΕΛ.  12
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
«Συναγερμός» για το αντεργατικό νομοσχέδιο

ΣΕΛ.  10
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Για την προστασία των λαϊκών οικογενειών

ΣΕΛ.  32
ΧΑΝΙΑ
Τρομοκρατική σύλληψη συνδικαλίστριας

ΣΕΛ.  3
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αγωνιστικό διήμερο

ΣΕΛ.  15
35ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ
Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες

Με εκδηλώσεις και περιοδείες στελεχών του ΠΑΜΕ σε χώρους δουλειάς σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν το δικό τους στίγμα και περιεχόμενο στο 35ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που γίνεται στην Αλεξανδρούπολη, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ