Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11338

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Αναζητούν «κριτήρια» για να νομιμοποιήσουν τη νέα σφαγή σε συντάξεις - επιδόματα

ΣΕΛ.  3
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Η γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης θα μεγαλώσει τα προβλήματα στην Υγεία

ΣΕΛ.  15

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ για το ευρώ και τα κέρδη

ΚΚΕ: Τα νέα άγρια μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση και ΕΕ είναι η συνέχεια, αλλά όχι το τέλος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει στο λαό. Απαιτείται λαϊκή οργάνωση και συμμαχία ενάντια στον κοινό εχθρό, την ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματα που τους υπηρετούν

Με ορόσημο τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (συμβούλιο Γιούρογκρουπ), που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Σεπτέμβρη, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ περνά στην τελική ευθεία για την εξειδίκευση των νέων μόνιμων αντιλαϊκών μέτρων, ύψους άνω των 11,5 δισ. ευρώ, που θα επιβάλει το επόμενο διάστημα. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να περιμένουν, ούτε αρκεί να αγανακτούν. Χρειάζεται να πουν αποφασιστικά: Φτάνουν πια οι θυσίες μας για το ευρώ και την ΕΕ, για την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών.


ΣΕΛ.  6  -  8

Eurokinissi

ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ
Στάχτη 130.000 στρέμματα καλλιεργειών - δασών

Περισσότερα από 130.000 στρέμματα εκτάσεων έχει μετατρέψει σε στάχτη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Χίο και που μέχρι αργά χτες το βράδυ ήταν ανεξέλεγκτη. Παραδόθηκαν στις φλόγες το 40% των μαστιχοκαλλιεργειών, στάνες, μελίσσια, ελαιόδεντρα και αμπέλια.


ΣΕΛ.  13

Ψευτοκαυγάς

Αποπροσανατολιστικό ψευτοκαυγά στήνουν σχεδόν καθημερινά μεταξύ τους ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκυβέρνηση. Τούτη τη φορά αφορμή είναι τα νέα άγρια αντιλαϊκά μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, για να ασκήσει δήθεν κριτική στη συγκυβέρνηση ότι επιβάλλει τα μέτρα για να ικανοποιήσει την τρόικα, πάει στην ΕΕ όχι ως διαπραγματευτής αλλά ως «ικέτης» και ότι οδηγεί την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στη δραχμή... για να απαντήσει η ΝΔ -με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ- ότι εκείνος επιδιώκει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Στόχος, να δείξουν ότι αντιπολιτεύονται μεταξύ τους την ώρα που και οι δύο αναζητούν και προβάλλουν λύσεις εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης, υπεραμύνονται του ευρώ, δηλαδή στηρίζουν διέξοδο από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, προβάλλοντας διαφορές στη διαχείριση.

Αρκετά πλήρωσε ο λαός τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ. Δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο με ποιο τρόπο θα συνεχίσει να πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης και της νέας χρεοκοπίας που είναι ήδη δρομολογημένη και του το κρύβουν. Η λύση για το λαό είναι μία: Να πει ΟΧΙ στις θυσίες για τη σωτηρία των καπιταλιστικών κερδών, να παλέψει για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων.



24 ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση για τους παιδικούς σταθμούς

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο, Πέμπτη 23 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., 24 Συνδικάτα του Νομού Αττικής, καθώς διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς.


ΣΕΛ.  14
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Πένθος για το μακελειό στην απεργία

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ
Αύριο η σύσκεψη για τα ΕΛΤΑ

ΣΕΛ.  14
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Νομιμότητα» για να φυτοζωεί ο λαός

ΣΕΛ.  12
ΚΚΕ
Τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ

ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ