Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Γενάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11155

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ολες οι δυνάμεις στη μάχη για την απεργία στις 12 Γενάρη στο Βόλο

ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»
Νομιμοποιούν τη χρήση ναρκωτικών, ιδιωτικοποιούν την απεξάρτηση

ΣΕΛ.  28

Να γίνει όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία του αγώνα

ΚΚΕ: Μια αποφασιστική απάντηση πρέπει να δοθεί στις 17 Γενάρη με την επιτυχία της 24ωρης παναττικής απεργίας συμπαράστασης στους χαλυβουργούς, για τη νίκη της εργατικής τάξης

  • Νέα στυγνή επίθεση εξαπέλυσε χτες η αδίστακτη εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, προχωρώντας σε ακόμα 13 απολύσεις εργαζομένων φτάνοντας το συνολικό αριθμό στους 63, προσπαθώντας να σπάσει τον περήφανο αγώνα των χαλυβουργών. Η κυβέρνηση Παπαδήμου των συνεταίρων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. είναι ταυτισμένη με την εργοδοσία.
  • Η εργατική τάξη να κάνει το ταξικό της καθήκον κόντρα στην ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ και σειράς ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων όπου πλειοψηφούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που είναι σύμμαχοι του κεφαλαίου και εχθροί της εργατικής τάξης. Να απαντήσει: Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των χαλυβουργών. Αγώνας και αλληλεγγύη ως τη νίκη.

ΣΕΛ.  3

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΓΕΝΑΡΗ
Εντείνονται οι προετοιμασίες - γενικεύονται οι κινητοποιήσεις

Εντείνουν την προετοιμασία τους οι ταξικές δυνάμεις μπροστά στην παναττική απεργία στις 17 Γενάρη. Σε κάθε κλάδο, με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και συζήτηση εργάτη τον εργάτη, δίνεται η μάχη για την επιτυχία της.


ΣΕΛ.  12   -   13

Δύο οι «κόκκινες γραμμές»

Πολλή κουβέντα γίνεται από τα αστικά ΜΜΕ για τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης Παπαδήμου και των μετόχων της ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. για «σωτηρία» της χώρας, δήθεν απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας, την ώρα που μαζί ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα που απέμεινε, στο όνομα της σωτηρίας του κεφαλαίου από την βαθιά οικονομική κρίση, καταστρέφοντας την εργατική τάξη. Επικίνδυνη προπαγάνδα υποταγής του λαού στη νέα σφαγή του. Η «κόκκινη γραμμή» της συγκυβέρνησης και της ΕΕ ήταν και είναι μία: Να τα χάσουν όλα οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι για να χάσει λίγα η πλουτοκρατία από τη χρεοκοπία και να διασφαλιστεί η μεγάλη της κερδοφορία. «Κόκκινη γραμμή» για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι: Συμπόρευση με το ΚΚΕ, κάτω η συγκυβέρνηση, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία.


Με τον Μάνεση ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ

Στο ΕΚ Βόλου, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, καταψήφισαν την πρόταση για κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 12 Γενάρη για τους χαλυβουργούς. Αποκαλύφθηκαν ως άνθρωποι που βάζουν πλάτη ενίσχυσης του καπιταλιστή Μάνεση. Κατάπτυστη είναι η θέση του συνδικαλιστή του ΣΥΝ ότι «οι απεργίες είναι υπέρ των εργοδοτών, γιατί δεν φέρνουν αποτέλεσμα....». Απροκάλυπτη στήριξη της επίθεσης της εργοδοσίας και της συγκυβέρνησης, στους εργάτες. Αλλη μια απόδειξη πως οι εργάτες πρέπει να απαλλαγούν γρήγορα και οριστικά απ' αυτές τις δυνάμεις του κεφαλαίου στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για ν' ανοίξουν το δρόμο της νίκης κόντρα στο κεφάλαιο.



ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Επιχειρούν γενικευμένη αντεργατική σφαγή

ΣΕΛ.  6   -   7
ΠΑΣΥ
Δεκαήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων

ΣΕΛ.  17
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κάθε σχολή κάστρο αγώνα

ΣΕΛ.  11
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ
Χέρι χέρι ενάντια στο λαό

Με τις θέσεις τους οι Μέρκελ, Σαρκοζί στηρίζουν τη νέα άγρια επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση Παπαδήμου ενάντια στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, η ΕΕ και η πλουτοκρατία πάνε χέρι - χέρι σε ό,τι αφορά στη συγκάλυψη των αιτιών της κρίσης και στη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  8
ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
«Παιχνίδια» με υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ

ΣΕΛ.  9
ΠΑΜΕ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Σήμερα στο υπουργείο Υγείας

ΣΕΛ.  15
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Επιβάλλει νέους φόρους

ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ