Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11015

Στηρίζει τους εργοδότες - υπονομεύει τα εργατικά δικαιώματα το νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ

Νέο χτύπημα των συντάξεων, των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, παράδοση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στους εργοδότες και επιβολή της ταξικής συνεργασίας στους τόπους δουλειάς προωθεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο.


ΣΕΛ.  3

Ισχυρή πάλη και αντεπίθεση για την προστασία του λαού

ΚΚΕ: Ελπίδα και προοπτική για το λαό αποτελεί μόνο η πάλη μαζί με το ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία που θα καταργήσει το χρέος, αποδεσμεύοντας την Ελλάδα από τη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου, και θα κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, για να καρπώνεται ο λαός τον πλούτο που παράγει

Οι αδυσώπητοι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί κυριαρχούσαν και χτες, παραμονή της σημερινής Συνόδου Κορυφής, με τους ηγέτες των κυβερνήσεων της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων να επιδίδονται σε διαρκή παζάρια. Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων παραμένει ο επιμερισμός της ζημιάς από την ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία. Ο λαός τώρα να εμπιστευθεί το ΚΚΕ, να είναι έτοιμος, οργανωμένος και αποφασισμένος, ώστε να γνωρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» ότι θα πληρώσουν ακριβά κάθε απόπειρα στάσης πληρωμών στους εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Να ισχυροποιηθεί η λαϊκή πάλη και αντεπίθεση για την προστασία του λαού.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Μαχητικά συλλαλητήρια χτες για την Υγεία

Το μήνυμα της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης στην Yγεία έδωσαν τα χτεσινά συλλαλητήρια σε 36 πόλεις της χώρας.


ΣΕΛ.  14   -   15

Καμιά αναμονή

Νέος γύρος παραπλάνησης και εκβιασμού του λαού με τις δυσκολίες στην Ευρωζώνη, για τη μορφή διαχείρισης του κρατικού χρέους. Στόχος, να υποταχθεί ο λαός στα βάρβαρα μέτρα, επιδιώκοντας την έξοδο από τη βαθιά κρίση στην ΕΕ σε όφελος του κεφαλαίου, που απαιτεί καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, δηλαδή χρεοκοπία μέρους του κεφαλαίου. Οι ανταγωνισμοί είναι για το ποιος θα πληρώσει λιγότερο, ποιος περισσότερο τη χρεοκοπία, αλλά έχουν χρεοκοπήσει το λαό για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Δεν μπορεί να πληρώνει για την ικανοποίηση ούτε στοιχειωδών αναγκών του. Το κρατικό χρέος είναι της πλουτοκρατίας. Τα σχέδια διαχείρισης του χρέους είναι σχέδια ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Αντανακλούν κόντρες μεταξύ κρατών - μελών της ΕΕ και γενικότερα ιμπεριαλιστικών κέντρων, με τη σφραγίδα της υπεροχής των ισχυρότερων. Η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να δώσουν φιλολαϊκή διέξοδο. Καμιά αναμονή. Ο λαός να μην αναγνωρίσει το χρέος. Εχει τη δύναμη να βάλει φραγμό στη χρεοκοπία του, να επιβάλει να πληρώσουν η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, παλεύοντας για την προστασία του, στη ρότα του αγώνα για λαϊκή εξουσία και οικονομία, με αποδέσμευση από την ΕΕ.



ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αφήνει τους φοιτητές χωρίς εστία

ΣΕΛ.  12
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μεθοδεύουν χτύπημα των ταξικών δυνάμεων

ΣΕΛ.  16
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Εκλεισε 3 βρεφονηπιακούς σταθμούς

ΣΕΛ.  17
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Σήμερα η κινητοποίηση για τα ΒΑΕ

ΣΕΛ.  3
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Κόντρα στις προκλήσεις της Τουρκίας

ΣΕΛ.  8
ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Νέα πεδία κερδοφορίας του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  17
ΤΑΞΙ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ