Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11014

Εκβιαστικά διλήμματα στο λαό με αφορμή το χρέος

ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει τώρα να συνειδητοποιήσει ότι τον οδηγούν σε συνθήκες κόλασης. Να σπάσει τις αλυσίδες των εκβιασμών, των επιθέσεων, της μοιρολατρίας και με την οργάνωσή του. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να αγωνιστεί για αποδέσμευση από την ΕΕ και λαϊκή εξουσία, που θα καταργήσει και το χρέος.


ΣΕΛ.  8  -  9

Συλλαλητήρια σήμερα για την Υγεία
  • Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας
  • Αθήνα: Στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ.
  • Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου, στις 7.30 μ.μ.
  • Παρεμβάσεις χτες σε νοσοκομεία όλης της χώρας
  • Νέος κυβερνητικός περιορισμός φαρμάκων των ασφαλισμένων
  • Απεργία εργαζομένων στα νοσοκομεία, στάση εργασίας των γιατρών

ΣΕΛ.  6   -   7

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
«Λουκέτο» σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Το κλείσιμο δύο τουλάχιστον δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών αποφάσισε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Βρεφοκομείου του Δήμου Αθηναίων, υλοποιώντας την πολιτική του «μεσοπρόθεσμου», που ιδιωτικοποιεί ακόμη και την ανάγκη του εργαζόμενου να αφήνει τα παιδιά του σε παιδικό σταθμό, ενώ ξεκίνησε τη συζήτηση για το κλείσιμο ή την αναστολή λειτουργίας πέντε συνολικά βρεφονηπιακών σταθμών.


ΣΕΛ.  3

Πολεμούν το δίκιο του λαού

Οταν οι ναυτεργάτες διεκδικούν τα δικαιώματά τους και περιφρουρούν την απεργία τους στους καταπέλτες των βαποριών, «πλήττουν τον τουρισμό, το κοινωνικό σύνολο, το δημόσιο συμφέρον», προπαγανδίζουν οι αστοί και τα επιτελεία τους. Το ίδιο και για τους φτωχούς αγρότες με τα μπλόκα στους δρόμους, το ίδιο τώρα με τα ταξί. Αυτό κάνουν για όλους τους κλάδους εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων. Οπου «κοινωνικό σύνολο και δημόσιο συμφέρον» βαφτίζουν τα ιδιωτικά συμφέροντα των καπιταλιστών. Αλλά κάθε απεργία έχει κόστος. Και οι εργάτες όταν απεργούν χάνουν το μεροκάματο, ενώ υφίστανται και τρομοκρατικές απολύσεις. Ομως την κυβέρνηση την πιάνει ο πόνος μόνο για τα υπερκέρδη των μονοπωλίων στον κλάδο του τουρισμού και των εφοπλιστών. Η πολιτική της κυβέρνησης με τις απελευθερώσεις, τις αποκρατικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τα χαράτσια τσακίζει τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους στα ταξί, οδηγεί στη φτώχεια όλο το λαό. Αυτή η πολιτική πλήττει τον τουρισμό και υπονομεύει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και όχι οι λαϊκές κινητοποιήσεις. Τα αστικά ΜΜΕ κάνουν άτιμη προπαγάνδα, σε βάρος των εργαζομένων που αγωνίζονται για το δίκιο τους, κόντρα στα μονοπώλια. Κουβέντα δε λένε ότι η λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να κάνει διακοπές ελέω μνημονίων και μιλούν για τουρισμό. Εθαψαν το σημερινό συλλαλητήριο της κοινωνικής συμμαχίας για την Υγεία. Γυρίστε την πλάτη στην αστική ενημέρωση. Μόνο «Ριζοσπάστης» και «902» η φωνή των εργαζομένων, του λαού.



ΚΕΑΤ
Διώχνουν τα παιδιά ανασφάλιστων, μεταναστών

ΣΕΛ.  28
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

ΣΕΛ.  12
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αύριο η κινητοποίηση για τα ΒΑΕ

ΣΕΛ.  6
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας

ΣΕΛ.  14
ΑΝΕΡΓΙΑ
Αύξηση κατά 36% σε ένα χρόνο

ΣΕΛ.  15
ΓΑΛΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ
Σήμερα η απεργία για τις Συμβάσεις

ΣΕΛ.  14
Του χρόνου προσλήψεις πυροσβεστών

ΣΕΛ.  21
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Για τα λαϊκά προβλήματα λόγω «Καλλικράτη»

«Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση προκειμένου:

-- Να μονιμοποιηθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις το υπάρχον προσωπικό που δουλεύει με κάθε είδους συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

-- Να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και δωρεάν οι υπηρεσίες και οι κοινωνικές δομές των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας. Εργα υποδομής για κάλυψη όλων των αναγκών.

-- Να εξασφαλιστεί η στελέχωσή τους με προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με βάση τις διευρυνόμενες σύγχρονες ανάγκες».


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ