Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10844

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που οδηγεί το λαό στην αμφισβήτηση και ανατροπή του συστήματος

Στον πόλεμο, εναντίον των εργαζομένων, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, πρέπει να προετοιμασθούμε ώστε ο πόλεμος να λήξει με νικητή το λαό, τους λαούς. Η κυβέρνηση είναι αδίστακτη, η αξιωματική αντιπολίτευση εμπαίζει το λαό με το «άλλο μείγμα» πολιτικής. Σήμερα, απαιτείται συγκεκριμένη αντιπολιτευτική στρατηγική που οδηγεί το λαό στην αμφισβήτηση και ανατροπή του συστήματος και όχι σε γιατροσόφια που ανακυκλώνουν τα προβλήματα και τα οξύνουν. Αυτό είναι το δικό μας επίκαιρο κάλεσμα σήμερα. Καμιά αναβολή απόφασης, όταν μάλιστα βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει. Τώρα κοινωνικό λαϊκό μέτωπο απόκρουσης και αντεπίθεσης.


ΣΕΛ.  7   -   11

*

Πρώτη δυναμική απάντηση χτες τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Μαζικά, μαχητικά, διαδήλωσαν χτες χιλιάδες εργαζόμενοι, υπερασπίζοντας τις Κλαδικές Συμβάσεις. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση με νομοσχέδιο «σκούπα»:

  • Καταργεί τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις τσακίζοντας μισθούς και μεροκάματα.
  • Μειώνει μέχρι και 25% τις αποδοχές των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ.
  • Αυξάνει τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων με την αύξηση του ΦΠΑ.
  • Φοροελαφρύνει και επιδοτεί με τζάμπα χρήμα το κεφάλαιο για επενδύσεις.

ΣΕΛ.  6,   12  -  13,   16  -  17

Διέξοδος από την κρίση

Η συζήτηση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους αποκαλύπτει ότι ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου ενδιαφέρονται να ρυθμίσουν τα κέρδη πριν απ' όλα και να περιορίσουν τις όποιες ζημίες, από τις υπερχρεωμένες χώρες. Οι συζητήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι μετά την υποτίμηση της αξίας της εργατικής δύναμης ήρθε η ώρα της ελεγχόμενης υποτίμησης του υπερσυσσωρευμένου κεφαλαίου. Διέξοδος από την κρίση για τον καπιταλισμό σημαίνει καταστροφή, δηλαδή απαξίωση παραγωγικών δυνάμεων, και πριν απ' όλα απαξίωση της εργατικής τάξης, της τιμής της εργατικής δύναμης, και από την άλλη υποτίμηση έως και καταστροφή ενός μέρους του κεφαλαίου. Διέξοδος για το λαό σημαίνει ανατροπή του καπιταλισμού. Μόνο η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της μπορούν να εξασφαλίσουν πραγματική ανάπτυξη για τη χώρα, σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, με την υπηρέτηση του κέρδους. Πραγματική ανάπτυξη υπέρ του λαού και των αυξανόμενων σύγχρονων αναγκών του, ανάπτυξη που καταργεί την ανεργία, τη φτώχεια, την κρίση.



ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Νέο αντιλαϊκό μπουγιουρντί το Μάρτη του 2011

ΣΕΛ.  14
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
Απεργία εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή

ΣΕΛ.  21
ΟΛΙ ΡΕΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Κακόγουστο δρώμενο υπερασπιστών της λυκοσυμμαχίας ΕΕ

ΣΕΛ.  14  -  15
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Εμπαιγμός με τα επαγγελματικά «δικαιώματα» των σπουδαστών

ΣΕΛ.  3
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Δράση για την απεργία στις 15 Δεκέμβρη

Σε όλη τη χώρα οι ταξικές δυνάμεις με συσκέψεις, εξορμήσεις, Γενικές Συνελεύσεις συμβάλλουν, ώστε η λαϊκή οργή και αγανάκτηση να μετατραπούν σε οργανωμένη δύναμη πάλης και ανατροπής. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου. Συμβολική κατάληψη, χτες, στα γραφεία του ΣΕΒ από το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  16  -  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ