Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10789

Σήμερα η απεργία στο Δημόσιο - Ολοι με το ΠΑΜΕ
  • Αθήνα, 11 π.μ., στην Ομόνοια.
  • Θεσσαλονίκη, 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις.
  • Συμμετέχουν φοιτητές, σπουδαστές με το ΜΑΣ, μαθητές με τα Συντονιστικά και οι γονείς τους.

ΣΕΛ.  19

ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΨΗΦΟΣ στις επερχόμενες εκλογές
  • Η εκλογική μάχη να βοηθήσει το κίνημα της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα εμπρός, να δημιουργηθούν οι δυνατότητες για αλλαγές, ανακατατάξεις, για την αντεπίθεση. Υπάρχουν, και για τους εργατοϋπαλλήλους και για τους μικρομεσαίους, μέτωπα πάλης που πιάνουν τα επείγοντα προβλήματα. Δεν μπορούμε αυτήν τη στιγμή, με την πάλη μας ή με τις προτάσεις μας, να σώσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να επανακτήσετε το μερίδιο της αγοράς που είχατε. Εχουμε αιτήματα και στόχους πάλης, που βοηθάνε να ανακοπεί η χειροτέρευσή σας.
  • Εχει σημασία τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, να χάσουν, οι συνδυασμοί τους, είτε εμφανίζονται σαν επίσημοι υποψήφιοι, είτε σαν αντάρτες, είτε σαν εφεδρείες στο κυρίαρχο ψηφοδέλτιο. Και αυτό που πραγματικά θα δημιουργήσει τον πραγματικό φόβο είναι πόσες ψήφους θα συγκεντρώσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που πρωτοστάτησε το ΚΚΕ να γίνουν και μπορούν να εκφράσουν μια γνήσια ταξική, αντιμονοπωλιακή διαμαρτυρία, να δείξουν την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθεί το κίνημα.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Θανατηφόρο κυνηγητό του κέρδους

Τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι στην Ουγγαρία έχουν προσβληθεί από τη διαρροή 1,1 εκατ. τόνων τοξικής λάσπης από δεξαμενή του εργοστασίου αλουμινίου. Eιδικοί αναφέρουν πως το ατύχημα μπορεί να οφείλεται στην μη τακτική συντήρηση της δεξαμενής. Το σίγουρο πάντως είναι, ότι η ανατροπή του σοσιαλισμού και το κυνηγητό του κέρδους έφεραν και τέτοια φαινόμενα.


ΣΕΛ.  29

Ανυποληψία

Το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», από την περασμένη βδομάδα έβγαλαν στο φως της δημοσιότητας το άκρως επικίνδυνο για τους λαούς ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με το οποίο καταδικάζονται η πολιτική τοποθέτηση και οι λαϊκοί αγώνες κόντρα στα μονοπώλια.Τα αστικά ΜΜΕ τήρησαν άκρα του τάφου σιωπή. Το περασμένο Σάββατο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε δηλώσεις για το ίδιο θέμα. Πάλι εκκωφαντική σιωπή. Τα ΜΜΕ που έδωσαν τις δηλώσεις, τις παρουσίασαν έτσι που να συσκοτίζεται η παρέμβαση του ΚΚΕ. Μετά την απόφαση, πάλι σιωπή. Για άλλη μια φορά η αστική ενημέρωση προσβάλλει τους ανθρώπους του μόχθου. Προασπίζει μεν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σε Ελλάδα-ΕΕ, τα κόμματά του. Αλλά ξανααποδεικνύει την ανυποληψία της. Να πάψει ο λαός να ενημερώνεται από τα αστικά ΜΜΕ. Διαβάστε και διαδώστε τον «Ριζοσπάστη», ενημερωθείτε από τον «902». Είναι η μοναδική δική σας φωνή.



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επείγοντα τα οικονομικά προβλήματα στην εκπαίδευση

ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αντί για ανέργους ενισχύουν την μεγαλοεργοδοσία

Mε πρόσχημα τη διατήρηση θέσεων εργασίας η κυβέρνηση μέσω του ΟΑΕΔ προβαίνει σε νέα γενναία χρηματοδότηση της μεγαλοεργοδοσίας. Το ύψος της επιχορήγησης θα φτάσει σχεδόν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και περιλαμβάνει την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών. Δηλαδή οι επιχειρήσεις θα βάλουν στα ταμεία τους ζεστό χρήμα από τις εισφορές των εργαζομένων (ΟΑΕΔ) οι οποίες θα έπρεπε να κατευθύνονται στα επιδόματα ανεργίας, για την ανακούφιση των ανέργων.


ΣΕΛ.  21
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να καταργηθούν όλα τα διόδια

ΣΕΛ.  3
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα βραβεία άμιλλας της Οικονομικής Εξόρμησης

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
«Στο κόκκινο» η Υγεία για το λαό

ΣΕΛ.  23
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αντιπαράθεση συγκάλυψης της σύμπλευσής τους

ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ