Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10771

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ
  • Πολύμορφο πρόγραμμα συζητήσεων, μουσικών, κινηματογραφικών αφιερωμάτων και άλλων εκδηλώσεων.
  • Το Σάββατο, στις 8.45 μ.μ., θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και θα χαιρετίσει ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Αντιπροσωπείες από 24 Οργανώσεις Κομμουνιστικής Νεολαίας τιμούν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ.

ΣΕΛ.  20  -  21

ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές

Κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική ο λαός θα φέρει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων στην Ελλάδα αργά ή γρήγορα. Οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη έχουν γενική πολιτική σημασία

  • Η πολιτική της κυβέρνησης χρεοκοπεί το λαό. Το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων αποδεικνύει ότι η επίθεση είναι συνολική.
  • Το μετωπικό σχήμα που διαμορφώθηκε ανάμεσα στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στην ΠΑΣΥ, στην ΟΓΕ και το ΜΑΣ μπορεί να αποτελέσει το καθοδηγητικό επιτελείο του σύγχρονου αγώνα, με την προϋπόθεση ότι έχει πόδια και ρίζες στην αντίστοιχη οργάνωση στον τόπο δουλειάς, στο γραφείο, στις γειτονιές.
  • Οι εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα είναι ισοδύναμης πολιτικής σημασίας με τις εθνικές. Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζει το ΚΚΕ, είναι ψήφος ξεκάθαρης καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, δίνει προοπτική.
  • Η ΝΔ στηρίζει και ζητά επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων, σύμφωνα με τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ και της άρχουσας τάξης.
  • Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι τυχοδιωκτικά προσκολλημένος πότε στη ΝΔ πότε στο ΠΑΣΟΚ, ενώ εκπληρώνει συμβόλαια κατά του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος.
  • Επιζήμια η θέση των ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ στο ζήτημα του χρέους, απομονώνοντάς το απ' τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής. Αποπροσανατολισμός η αναζήτηση φιλολαϊκής διαχείρισης μέσα στην ΕΕ και την καπιταλιστική αγορά.

ΣΕΛ.  6  -  11

Ταξική μάχη

Χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τον «Καλλικράτη» δίνει στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ. Βολική άποψη για ένα αστικό κόμμα, ώστε να αποπροσανατολίσει το λαό και από το χαρακτήρα του «Καλλικράτη» και για το τι κρίνεται στις εκλογές από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Ωστε να μην εκφραστεί με την ψήφο η ριζική αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των συνεργατών τους ΛΑ.Ο.Σ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα (τοπικά όργανα του αστικού κράτους θεσμοθέτησε ο «Καλλικράτης» για να εφαρμόζεται ακόμη πιο αποτελεσματικά η πολιτική των μονοπωλίων σε βάρος του λαού) έχουν την ίδια πολιτική σημασία με τις εθνικές εκλογές. Γίνονται δε σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και μνημονίου. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα δείξει την πολιτική στάση και συνειδητοποίηση του λαού να παλέψει ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα στο σύνολό τους, στα νέα που έρχονται μετά τις εκλογές ή να σκύψει το κεφάλι. Οι εκλογές είναι ταξική μάχη και η ψήφος όπλο, κριτήριο ατομικής ευθύνης και χειραφέτησης. Στις 7 Νοέμβρη, ο λαός με την ψήφο του πρέπει να συμβάλει στην αλλαγή συσχετισμού δύναμης. Αλλαγή συσχετισμού, ριζοσπαστικοποίηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον τα δύο αστικά κόμματα υποστούν βαριά ήττα και το μεγαλύτερο μέρος της λαϊκής δυσαρέσκειας εκφραστεί με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ.



ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Εγνοια μόνο για τα επιχειρηματικά κέρδη

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Εξορμήσεις για τα συλλαλητήρια στις 23 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  23
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Κριτήριο ψήφου η προστασία των ανέργων

ΣΕΛ.  14  -  15
ΕΚΘΕΣΗ ΔΝΤ
Αξιώνουν διαιώνιση των αντιλαϊκών επιλογών

ΣΕΛ.  18
ΚΥΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, αποδείξτε ότι ... ζείτε

Δε φτάνει που η κυβέρνηση σφαγιάζει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων, εξαθλιώνοντας ηλικιωμένους ανθρώπους, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα απάνθρωπο σαφάρι. Υπάλληλοι του ΙΚΑ από διάφορες περιοχές της χώρας καλούν τους ηλικιωμένους να πιστοποιήσουν ότι ζουν για να συνεχίσουν να παίρνουν τις συντάξεις τους!


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ