Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10729

Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΟ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ
Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους από το συσχετισμό δύναμης
  • Η απόφαση του δικαστηρίου και το αιτιολογικό που απέρριψε την αγωγή του απολυμένου εργάτη από τα ΤΖΑΜΠΟ, για ακύρωση της απόλυσης, επιβεβαιώνουν τη συντονισμένη απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
  • ΠΑΜΕ: Η απόφαση αυτή έρχεται με τον τρόπο της να επιβεβαιώσει ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους - θα κριθεί από το συσχετισμό δύναμης.

ΣΕΛ.  3

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ενα βήμα για την υποβάθμιση των σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την ένταση της επιχειρηματικής δράσης, σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική ζούγκλα της διά βίου μάθησης, έκανε χτες το υπουργείο Παιδείας, με τη «μοιρασιά» αδειών σε 30 κολέγια, τα οποία αποκτούν ουσιαστικά την «ταμπέλα» του ιδιωτικού πανεπιστημίου, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 36/05, που έχει ενσωματωθεί στο Ελληνικό Δίκαιο. Πρόκειται για τη διαδικασία που διευκολύνει ν' ανοίξει ο δρόμος για μια εκπαιδευτική αγορά, απ' την οποία ο σπουδαστής και ο εργαζόμενος, για μια ζωή, θα πρέπει να αγοράζουν πτυχία, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.ά. για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του εργοδότη.


ΣΕΛ.  9

ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τιμητική εκδήλωση στα 30 χρόνια από τη δολοφονία της

Χτες, στην πύλη της ΕΤΜΑ, έγινε η εκδήλωση που οργάνωσαν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής και ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου. Η θυσία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου εμπνέει τους σημερινούς αγώνες.


ΣΕΛ.  7

Απεργοσπασία

Υπουργοί, αστικά κόμματα, αστικά ΜΜΕ, εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων σε συγχορδία. Απεργούν οι ναυτεργάτες για δουλειά, ικανοποιητικό μισθό, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, πλήρεις οργανικές συνθέσεις πλοίων για ασφαλή ναυσιπλοΐα, κινδυνεύει ο τουρισμός, οι εργαζόμενοι στον κλάδο, οι νησιώτες, δυσκολεύονται οι διακοπές του λαού. Κάνουν μπλόκα οι αγρότες διεκδικώντας ικανοποιητικό εισόδημα, κίνδυνος για μεταφορές, εμπόριο, χαμένοι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, στο εμπόριο. Απεργούν στα αεροδρόμια, ταλαιπωρούνται οι επιβάτες. Απεργούν τα φορτηγά, χτυπιέται το εμπόριο, κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι, δεν υπάρχουν καύσιμα, δεν μπορούν να κινηθούν τα ΙΧ. Σε κάθε κινητοποίηση οι αστοί αντιπαραθέτουν στους απεργούς το υποτιθέμενο συμφέρον άλλων εργαζομένων, στοχοποιώντας την απεργία ως αντικοινωνική. Οι απεργοί ποτέ δεν έχουν δίκιο στις διεκδικήσεις τους. Οι αστοί και τα φερέφωνά τους ενδιαφέρονται για την οικονομία όχι για να έχουν δουλειά, καλούς μισθούς, ασφάλιση οι εργαζόμενοι, αλλά για τα κέρδη τους. Εκατομμύρια Ελληνες ζουν μεταξύ φτώχειας, ανεργίας, εξαθλίωσης. Εχουμε ανοιχτή απεργοσπαστική προπαγάνδα. Χτες, ο πρόεδρος των Επιμελητηρίων απειλούσε απεργούς, συνεπικουρούμενος από τους δημοσιολόγους, στο ΜΕΓΚΑ. Αν δεν ασκήσουν πίεση οι εργάτες, πώς θα εμποδίσουν μέτρα που τσακίζουν τη ζωή τους, θα έχουν κατακτήσεις κόντρα στους εκμεταλλευτές τους; Ο αγώνας κάθε κλάδου να γίνεται υπόθεση όλων των εργαζομένων. Με έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη, ενιαία ταξική πάλη, ενάντια στην τάξη των εκμεταλλευτών.



ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ - ΙΟΒΕ
Εύσημα στην κυβέρνηση, σκληρότερη πολιτική

ΣΕΛ.  15
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ
Δεύτερη ευκαιρία για τις ... τράπεζες

ΣΕΛ.  6
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Υπέγραψε σύμβαση με τη ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ

ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ
Πακτωλός κρατικού χρήματος στις επιχειρήσεις

Ο νέος «επενδυτικός νόμος», ο πακτωλός του ΕΣΠΑ, οι συμπράξεις κράτους και ιδιωτικών κεφαλαίων είναι μέσα στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια, στη βάση και του μνημονίου. Μέτρα όπως τα παραπάνω, η απρόσκοπτη διοχέτευση πακτωλού με ζεστό κρατικό χρήμα στις μερίδες της πλουτοκρατίας, είναι στα αντικείμενα του «ενδιαφέροντος» από το κλιμάκιο της λεγόμενης τρόικας, που συναντήθηκε χτες και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ