Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10730

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΕ
Καταγγέλλει την επίθεση στη Βενεζουέλα, απαιτώντας την καταδίκη της

Με επιστολή προς την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, καταγγέλλει την επιθετικότητα της Κολομβίας στη Βενεζουέλα με τη στήριξη των ΗΠΑ. Απαιτεί το σταμάτημα κάθε συνεργασίας της ΕΕ με την Κολομβία, της εμπλοκής των ολλανδικών βάσεων, την απομάκρυνση όλων των ξένων βάσεων από την περιοχή και την απόρριψη κάθε απειλής στα κυριαρχικά δικαιώματα της Βενεζουέλας.


ΣΕΛ.  11

ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στοχεύει να τσακίσει κάθε απεργιακό δικαίωμα

ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει άλλο δρόμο από αυτόν της ενωμένης πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

Η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να επιτάξουν τα φορτηγά ΔΧ και να επιστρατεύσουν τους οδηγούς τους, αποτελεί φυσιολογική κίνηση μιας αδίστακτης κυβέρνησης, που έχει ως στόχο να τσακίσει κάθε απεργιακό δικαίωμα και να κάνει επίδειξη πυγμής απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Η κατάπτυστη απόφαση αποδείχνει ότι το μόνο που απομένει να κάνει η κυβέρνηση είναι το άνοιγμα των τόπων εξορίας.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ «ΤΖΑΜΠΟ»
Καταδίκη της αντεργατικής δράσης της «Δικαιοσύνης»
  • Με Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει θέση.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο Παρασκευή, από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση».

ΣΕΛ.  3

Ποιοι παρανομούν;

Η επίκληση από το δικαστήριο των κινητοποιήσεων στα «Τζάμπο», των συγκεντρώσεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, στην απόφαση ενάντια στον απολυμένο, δείχνει πως η «Δικαιοσύνη» εναντιώνεται στο λαό, στους αγώνες του, υπερασπιζόμενη τους επιχειρηματίες. Εγκλημα η ταξική πάλη, γιατί εμποδίζει την ανάπτυξη της «οικονομίας», δηλαδή των κερδών. Στη Θεσσαλονίκη, ο εισαγγελέας παρενέβη ενάντια στην απεργία των φορτηγών, γιατί υπονομεύει τις επιχειρήσεις. Τους ναυτεργάτες συνδικαλιστές τους διώκει η «Δικαιοσύνη», γιατί η απεργία τους υπονομεύει την οικονομία. Κανείς δικαστικός λειτουργός δεν παρενέβη, όταν μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις, που υπονομεύουν τη ζωή του λαού. Χτες, η κυβέρνηση επίταξε φορτηγά, επιστράτευσε οδηγούς που απεργούν ενάντια στο φιλομονοπωλιακό νομοσχέδιο. Ο νόμος, το δίκαιο των καπιταλιστών επιβάλλεται. Φαιδρή η επιχειρηματολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου, χτες σε κανάλι, για την ισότητα στο νόμο που παραβιάζεται σε βάρος της «κοινωνίας». Δηλαδή, των επιχειρηματιών. Φαιδροί οι δημοσιολόγοι που ωσάν εισαγγελείς υπεράσπιζαν το νόμο με μίσος κατά των απεργών. Τη ζωή του λαού, που κινδυνεύει από το «νόμιμο» μνημόνιο κανείς τους δεν την υπεράσπισε.



ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να μην πληρώσουν νοίκι στις Εστίες

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ
Η αγορά στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση

ΣΕΛ.  15
ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ 5 ΚΟΥΒΑΝΩΝ
Διαμαρτυρία στην πρεσβεία των ΗΠΑ

ΣΕΛ.  17
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ
Xτυπά εργασιακά δικαιώματα - συνδικαλιστική δράση

Να αποσυρθεί η τροπολογία του υπουργείου Απασχόλησης που απαγορεύει τις αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα, προωθώντας κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, απαίτησαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας «Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη». Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να φαλκιδεύσει το δικαίωμα της απεργίας και τη συνδικαλιστική δράση.


ΣΕΛ.  8
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Ετοιμάζουν ταφόπλακα στους ΕΒΕ

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ