Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10722

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
Εμπρηστής η πολιτική εμπορευματοποίησης της γης

Eurokinissi

  • Πενήντα πέντε πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο, με μεγαλύτερη αυτή στη Βορειοανατολική Αττική.
  • Συνεχίζεται η πολιτική αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων και μετατροπής τους σε «φιλέτα», ελέω δασοκτόνων νόμων.
  • Τα κονδύλια για αναδασώσεις, για προστασία των δασών είναι ανύπαρκτα, δεν έχει συνταχθεί το Δασολόγιο, δεν έχει κυρωθεί κανένας δασικός χάρτης.

ΣΕΛ.  16  -  17

ΕΝΙΑΙΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ με «πόδια» σε τόπους δουλειάς, χωράφια, γειτονιές
  • Απάντηση στις ιδιωτικοποιήσεις, εξαγορές, συγχωνεύσεις, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής
  • Δεν υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις στο πλαίσιο μιας Περιφέρειας, όταν η στρατηγική συμφέρει τα μονοπώλια
  • Ευθύνες για το Αιγαίο έχουν οι ηγεσίες Τουρκίας και Ελλάδας, στο πλαίσιο της διαπάλης για τους αγωγούς πετρελαίου, το ξαναμοίρασμα των αγορών

Χρειάζεται ένα εργατικό, αγροτικό λαϊκό κίνημα, που πατάει τα πόδια του στον τόπο δουλειάς,στο χωράφι, στη γειτονιά, με μπροστάρηδες τις συνεπείς αγωνιστικές οργανώσεις, με νέες μορφές οργάνωσης, για την οικοδόμηση από κάτω προς τα πάνω και από πάνω προς τα κάτω ενός ισχυρού μετώπου πάλης, που με όρους ρήξης θα προσπαθεί να αποσπάσει κάποιες κατακτήσεις. Ταυτόχρονα, θα βάλει πλώρη, χωρίς άγχος, χωρίς ξεσπάσματα τυφλά, αλλά με ένα συστηματικό πολιτικό σχέδιο δράσης, να έρθει άλλο μπλοκ ταξικών κοινωνικών δυνάμεων στην εξουσία. Οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, να συμβάλουν στην ανάκαμψη του κινήματος. Ο λαϊκός πατριωτισμός και ο ταξικός διεθνισμός είναι ενιαίο ζήτημα.


ΣΕΛ.  6  -  9

MotionTeam

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ετοιμότητα, συσπείρωση, πάλη για τις λαϊκές ανάγκες

Την ανάγκη το ταξικό κίνημα και οι εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν μαζικά τις συνέπειες από την όξυνση των προβλημάτων που προκαλούν η καπιταλιστική κρίση και η αντεργατική επίθεση, υπογράμμισε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με πρώτο ζήτημα κλαδικές συμβάσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας.


ΣΕΛ.  13

Εγρήγορση

Η ενδιάμεση έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την έκθεση της Κομισιόν που είχε προηγηθεί, αποδίδει εύσημα στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα με βάση το μνημόνιο, αλλά προοιωνίζεται και νέα αντεργατικά μέτρα, όπως και η στρατηγική «ΕΕ-2020». Στο στόχαστρο μπαίνουν οι ήδη μηδαμινές δαπάνες για νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία, που σημαίνει νέες περικοπές, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, νέα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, χτύπημα του αυξανόμενου από τη δική τους πολιτική πληθωρισμού, δηλαδή νέο χτύπημα στο εργατικό εισόδημα, νέες φοροεπιδρομές, αλλά και νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό (το προβλέπει και η «Πράσινη Βίβλος» της ΕΕ). Τα ίδια προτείνει και ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας, με άρθρο του σε αστική εφημερίδα. Σύμπλευση διαχειριστών για νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα. Εγρήγορση, ετοιμότητα, οργάνωση και πάλη του λαού, ενάντια στις συνέπειες, για ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις δικές του ανάγκες και όχι των μονοπωλίων. Η πρόοδος, που εκτιμά το ΔΝΤ, είναι καταδίκη των εργαζομένων σε ανεργία, ανασφάλεια, φτώχεια, εκτοπισμός των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς για να προστατευτούν τα υπερκέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Πέμπτη το πανελλαδικό συλλαλητήριο

ΣΕΛ.  15
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Κινητοποίηση αύριο κόντρα στα νοσοκομεία - επιχειρήσεις

ΣΕΛ.  14
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Νέα άσκηση - πρόκληση του Ισραήλ στο Αιγαίο

Τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο σηματοδοτεί το «πράσινο φως» της ελληνικής κυβέρνησης στην αντίστοιχη του Ισραήλ, για συνέχιση των ισραηλινών ασκήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο, όπως αυτή του διημέρου 18-19 Ιούλη 2010, που υποτίθεται πως είχαν διακοπεί μετά την επίθεση των Ισραηλινών στην ανθρωπιστική νηοπομπή στη Γάζα. Στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν την πληροφορία, ενώ προετοιμάζεται επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στο Ισραήλ, αύριο και μεθαύριο.


ΣΕΛ.  3
ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ
ΚΚΕ: Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του

ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ