Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10593

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνδιαχείριση στο Αιγαίο με όχημα και τη FRONTEX

Με «όχημα» τον έλεγχο της μετανάστευσης, το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι του οργανισμού FRONTEX της ΕΕ, ενώ οι διαπραγματεύσεις του με την Τουρκία θέτουν θέμα αμφισβήτησης των ελληνικών συνόρων.


ΣΕΛ.  3

ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ στον καθολικό πόλεμο κεφαλαίου, αστικών κομμάτων

Το θέμα της συνέντευξης ήταν: «Η πάλη του ΚΚΕ για την οργάνωση των λαϊκών αγώνων μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου και των αστικών κομμάτων»

  • Τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ τα έλεγε στο πρόγραμμά του, είναι συνεπέστατο. Η ΝΔ τα στηρίζει. Ο ΛΑ.Ο.Σ. ζητάει σκληρότερα μέτρα και την κρατική καταστολή για να επιβληθούν. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ζητά να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ τις «προεκλογικές υποσχέσεις του», δηλαδή τις αντιλαϊκές. Θα έρθουν κι άλλα σκληρά μέτρα. Αλλά δε χάνουν όλοι. Η αξία των μετοχών των τραπεζών, του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ, του ΟΠΑΠ και των τσιμέντων ΤΙΤΑΝ διαμορφώθηκε στα 688,6 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 489,7 εκατομμυρίων ευρώ, που ήταν τον Αύγουστο του 2009. Ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την κρίση. Οσο για τα περί πτώχευσης, ή θα πτωχεύσει η πλουτοκρατία, ή θα πτωχεύσει ο λαός. Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία που έχει τα κεφάλαια και τα κέρδη.
  • Στην ενιαία ολομέτωπη επίθεση στους μισθωτούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, χρειάζεται ενιαία καθολική αντεπίθεση, σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική στα οικονομικά, κοινωνικά, δημοκρατικά ζητήματα. Αν ο λαός φοβηθεί, τότε σε μερικά χρόνια θα αποτιμά θυσίες τραγικές. Αν συνειδητοποιήσει ότι έχει την ηθική υπεροχή, την υπεροχή ιδεών, του δίκιου και έχει οργανωμένη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει, τότε μπορεί να κερδίσει τελικά τον πόλεμο. Χρειάζεται αλυσίδα αγώνων που στηρίζονται στην οργάνωση των εργαζομένων κατά χώρο δουλειάς, κατά κλάδο και ένας για όλους και όλοι μαζί. Πολεμική αντεπίθεση. Με τα όπλα που έχει ο λαός και πρέπει να τα χρησιμοποιήσει όλα.

ΣΕΛ.  6   -   10

Με κάθε μορφή το απεργιακό προσκλητήριο του ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργάτη και εργάτρια να υπερασπιστεί, να στηρίξει και να προπαγανδίσει ολόπλευρα την απεργία. Να τη μετατρέψει σε δική του ολόπλευρη, ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική μάχη. Να πρωτοστατήσει για τη μαζική συμμετοχή όλων στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις περιοδείες, εξορμήσεις, να βάλει κι άλλους εργάτες στη μάχη. Την επόμενη Τετάρτη να νεκρώσει κάθε τόπος δουλειάς και να πλημμυρίσει κάθε δρόμος, κάθε πλατεία.


ΣΕΛ.  11  -  18

Αθλιοι, ανυπόληπτοι

Η απόφαση για την απεργία του ΠΑΜΕ έχει ανακοινωθεί από τα μέσα Γενάρη. Για τα αστικά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, δεν υπάρχει. Ακρα του τάφου σιωπή... Βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ το λαό με τα κυβερνητικά ψέματα περί κινδύνων απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, για να τον υποτάξουν στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων συναποφασισμένων στην ΕΕ. Αναπαράγουν απειλές για χρεοκοπία της καπιταλιστικής οικονομίας - άλλο ψέμα, λες και είναι λαϊκό πρόβλημα - που μακάρι να χρεοκοπήσει, θα είναι όφελος για το λαό. Τον εκβιάζουν να πληρώσει την κρίση. Η εργατική τάξη έχει απέναντί της το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου, αστικών κομμάτων, ΕΕ, φιλοκαπιταλιστικών συνδικαλιστικών πλειοψηφιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αστικών ΜΜΕ. Και ένα τμήμα δημοσιογράφων, που είναι εξαγορασμένοι. Η φιλοεργοδοτική πολιτική των εξαγορασμένων ηγεσιών των δημοσιογραφικών δήθεν σωματείων έχει ξεπεράσει την ίδια την εργοδοσία στη στήριξη των συμφερόντων της. Αντιμετωπίζουν απαξιωτικά το λαό, αν και αυτοαποκαλούνται υπηρέτες του στην ενημέρωση, όπως και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα αστικά ΜΜΕ και τη ζωή τους, που γίνεται δύσκολη από την καθολική καπιταλιστική επίθεση. Είναι ανυπόληπτοι. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που είναι κάτω από την «πρέσα» των αφεντικών και των εξαγορασμένων δημοσιογράφων στελεχών των ΜΜΕ, έχουν μια ακόμη ευθύνη παραπάνω, να ταχτούν με το μέρος των απεργών. Να τσακίσουν την καπιταλιστική ενημέρωση. Να συνταχτούν με το λαό στην απεργία του ΠΑΜΕ.



ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
Επιβάλλει την υποταγή στους θεσμούς του αστικού κράτους

ΣΕΛ.  27
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ακλόνητοι στο μετερίζι

ΣΕΛ.  20  -  21
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Υπονομεύει τους αγώνες στηρίζει τα μέτρα

ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ