Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10517

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας υπέρ μεταναστών και προσφύγων

Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή το 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση, όπου συζητούν για τη διαχείριση του προβλήματος προς όφελος των επιχειρήσεων.


ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΑΔΕΔΥ
Στην αντεργατική ρότα της ΝΔ κυβέρνηση και πλειοψηφία ΑΔΕΔΥ

Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ πρόβαλε αυξήσεις - ψίχουλα. Το ΠΑΜΕ διεκδικεί ουσιαστική αύξηση μισθών, κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και ευέλικτων εργαζομένων, ενίσχυση των Ταμείων από το κράτος, κατάργηση της αύξησης ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών.


ΣΕΛ.  10

Αγώνας για ΛΙΜΑΝΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ στην υπηρεσία του λαού

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι, στα Ναυπηγεία και στη Ζώνη για να υπερασπιστούν τα εργασιακά δικαιώματά τους και τη δημόσια περιουσία, για να ισχυροποιηθεί ο αγώνας τους, πρέπει να απορρίψουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων

Η κινεζική πολυεθνική COSCO, μέσω της θυγατρικής της ΣΕΠ ΑΕ, είναι πλέον επίσημα το μεγάλο αφεντικό του λιμανιού. Την ίδια ώρα δυσοίωνες είναι οι εξελίξεις για τους εργάτες στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μετά το προσύμφωνο πώλησής τους, στην εταιρεία «Verdil», από τη γερμανική «Thyssen Kroupp», αφού δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν δουλειά και με ποιο καθεστώς. Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι, στα Ναυπηγεία και στη Ζώνη για να υπερασπιστούν τα εργασιακά δικαιώματά τους και τη δημόσια περιουσία, για να ισχυροποιηθεί ο αγώνας τους, χρειάζεται αποφασιστικά να απορρίψουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Εχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ιδιωτικοποίηση στο πλαίσιο της οποίας να προστατεύονται τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Εδώ και τώρα πρέπει να διαμορφωθεί ενιαίο μέτωπο πάλης κατά της πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που ιδιωτικοποιεί.


ΣΕΛ.  9

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «STAGE»
Πανελλαδική απεργία Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Νοέμβρη

Για την επιτυχία της απεργίας, πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα συσκέψεις και εξορμήσεις από την Πανελλαδική, τις τοπικές συντονιστικές και συλλόγους στα «stage». Διεκδικούν σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, άμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων σε «stage» χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καταβολή όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και των δεδουλευμένων. Στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  8

Στάχτη στα μάτια

Το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς συζήτησαν χτες ο υπουργός Οικονομικών και η διοίκηση του ΣΕΒ. Ο μεν υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε «πρόταση αναδιανομής και ευθύνης», ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι «η εθνική επιχειρηματική τάξη είναι πρόθυμη να συμβάλει με μια έκτακτη εισφορά». Μπορεί ο ΣΕΒ να εμφανίζεται ότι κάνει «θυσίες» στο όνομα αντιμετώπισης των ελλειμμάτων δείχνοντας «υπεύθυνη στάση στο πρόβλημα της οικονομίας» και η κυβέρνηση να εμφανίζεται ως «δίκαιη στην κατανομή βαρών»... Αλλά αυτή η ταχτική ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού σχετικά με την αντιλαϊκότητα της κυβερνητικής πολιτικής. Το ΚΚΕ είχε προβλέψει αυτό το ενδεχόμενο πριν τις εκλογές. Αλλωστε έχει ξαναγίνει επί κυβερνήσεων Σημίτη. Και οι μεν επιχειρηματίες που καταβάλλουν τον οβολό τους τα παίρνουν πίσω πολλαπλάσια από τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, που εντείνουν την εκμετάλλευση «φτηναίνοντας» τους εργάτες και τις άλλες ποικίλες επιδοτήσεις για επενδύσεις, αφού συμβάλλουν στην «ανάπτυξη». Δηλαδή οβολός για πολλαπλάσια κέρδη.



ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Εξαπατούν και ληστεύουν τα λαϊκά στρώματα

ΣΕΛ.  19
ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Νέες αντιλαϊκές ανατροπές

ΣΕΛ.  20
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΦΑΓΕ»
Με την απεργία τους είπαν δυναμικό ΟΧΙ στις απολύσεις

ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ