ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009
Σελ. /32
Γκόλιο σημαίνει γυμνό, σαν την αλήθεια

Αυτές τις μέρες χαίρεσαι να διαβάζεις εφημερίδες της «δημοκρατικής παρατάξεως» κι αν είναι και «αντιεξουσιαστικές» ακόμα καλύτερα.

Νιώθεις, βρε παιδί μου, ότι επιτέλους ζεις σε μια μαγική χώρα. Ούτε απολύσεις, ούτε χαμηλοί μισθοί, ούτε εργάτες παραπονεμένοι, ούτε προβλήματα στα σχολεία, στα νοσοκομεία, το μόνο πρόβλημα είναι το μεγάλο κόστος των προμηθειών που άμα έρθουν οι άλλοι προμηθευτές θα είναι φτηνότερο. Ολα όμορφα.

Το κενό στο απόλυτο τίποτα από ειδήσεις που αφορούν στη ζωή σου καλύπτεται από έναν ποταμό πληροφοριών που αφορούν κάθε απίθανη κίνηση του κάθε σκερβελέ: τι ουίσκι ήπιε ως και πώς πάρκαρε ο τάδε τζιτζιφιόγκος όταν πήγε σινεμά. Ασε το μαρτύριο με τις γάτες. Πόλεμος μέγας, αν πρέπει να στειρώνεις τη γάτα σου ή όχι.

Και μετά τις ειδήσεις, έρχεται η ώρα των αναλύσεων και των άρθρων, σύμφωνα με τα οποία τρέμουν οι έχοντες μετά την έκδηλη διάθεση της κυβέρνησης να βάλει τέρμα στην αδικία και να φορολογήσει δίκαια. Ηδη, οι καλομαθημένοι στη χλιδή άρχισαν να κάνουν οικονομίες. Οι μισοί δηλώνουν ότι τα τρόφιμα είναι ακριβά και ψωνίζουν λιγότερα. Οχι που νόμιζαν πως μια ζωή θα ήταν τζάμπα το χαβιάρι.

Βέβαια, αυτές οι καταγγελίες ελέγχονται ως προς την αξιοπιστία τους. Και απόδειξη ότι είναι παραμύθια - αυτά τα περί ακρίβειας - είναι τα ναυπηγεία. Ενα ευρώ! Τόσο ακριβώς πουλιούνται. Είναι ακριβά; Υπάρχουν κάποιοι βέβαια που λένε πως είναι αδικία σε βάρος του αγοραστή, καθώς το λογικό είναι να του δώσουν κι όχι να δώσει. Οπως έγινε με την «Τίσεν» που και τζάμπα το πήρε και κάμποσα δισ. από τις κρατικές προμήθειες πήρε και ένα ευρώ θα πάρει τώρα που θα τα πουλήσει.

Κάτι κακομαθημένα, που σπουδάζουν στην επαρχία και θέλουν 20 ευρώ τη μέρα για διαβίωση, ας πρόσεχαν. Πού πας, νεαρέ, να σπουδάσεις άμα δεν έχει ο μπαμπάς σου;

Κι εκείνα τα παράπονα για την απόσυρση των αυτοκινήτων δεν τα καταλαβαίνουμε. 600 ευρώ παίρνει η μάντρα το κάρο των 1.400 κυβικών κατασκευής '98, 400 ευρώ ζητάει η εφορία άμα το κρατήσεις, συμφέρει να το πουλήσεις. Ασε που θα πάρεις και ένα πακέτο εισιτήρια που θα βγεις στη πιάτσα να τα πουλήσεις.

Τρία λεπτά τη μέρα (9 ολόκληρες δρχ.) αύξηση στο ΕΚΑΣ; Μες στη χλίδα τα γερόντια.

«Ελληνες εναντίον Ελλήνων» άφριζε και φώναζε χτες το βράδυ στις «τιβί» ένας τύπος από την πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα. Τελικά, του είπαν πως ήδη ο Βούλγαρης πήρε την ιστορία του να την κάνει ταινία και ηρέμησε.

Με τέτοια και με αλλιώτικα θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Ευτυχώς και υπάρχει και η ναυαρχίδα της δημοκρατικής παρατάξεως να βαράει καμπάνες συναγερμού για όλα αυτά που τροφοδοτούν την τρομοκρατία (να 'ναι άραγε γιατί ο Ψυχάρης ετοιμάζεται να αναλάβει πάλι διοικητής στο Αγιο Ορος;).

Σύμφωνα, λοιπόν, με το λόγο του θεού και της Κουλούρη κακώς θυμόμαστε κάτι εθνικο-απελευθερωτικά - είναι μαθήματα βίας - ο δρόμος του θεού επιβάλλει να δεχόμαστε μόνο τη θεσμοθετημένη βία, εξάλλου γι' αυτό ψηφίζουμε τις κυβερνήσεις με εντολή να εφαρμόσουν τους νόμους και το σύνταγμα.

Ασχετο: Ευτυχισμένοι όσοι δεν ξέρουν. Γιατί μπορούν το ίδιο άνετα όπως σήμερα ήδη πιστεύουν ότι το «Πολυτεχνείο» είναι η κουμπάρα του Λάτση, έτσι αύριο θα πιστεύουν κι ότι Δημοκρατικός Στρατός σημαίνει Τσίπρας. Οχι σαν κάτι δύστυχους που όταν ακούνε Νίκος Μπελογιάννης το μυαλό τους πάει στο ΚΚΕ.

Κάτι παράξενα ρεπορτάζ που αναφέρουν πως ο φετινός χειμώνας θα γεμίσει τα νεκροταφεία γύρω από τη Νέα Υόρκη σα συνέπεια του κλεισίματος των φτωχοκομείων που φιλοξενούσαν αστέγους, μην τα πιστεύετε. Κομμουνιστική προπαγάνδα είναι γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν ότι κι εκεί η δημοκρατία έχει θριαμβεύσει...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΑΔΙΚΗ ΓΚΡΙΝΙΑ

ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ: «Κανείς δεν τρέφει την παραμικρή αυταπάτη ότι το συμμάζεμα της οικονομίας και η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων προϋποθέτουν σκληρά μέτρα που θα έχουν κόστος για μεγάλες κατηγορίες των πολιτών (...) Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι το αν, αλλά το ποιοι και με ποιον τρόπο θα κληθούν να πληρώσουν. Θα υιοθετηθεί η πεπατημένη του παρελθόντος με τα γνωστά θύματα - τους εργαζομένους ή θα γίνει προσπάθεια για μια πραγματικά δίκαιη κατανομή των βαρών;» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ: «Η ακρίβεια "δαγκώνει" σήμερα υπερδιπλάσιους καταναλωτές σε σχέση με το 2006. Ενώ αυξήθηκε σημαντικά και ο αριθμός αυτών που δεν εμπιστεύονται την πολιτεία όσον αφορά τους ελέγχους για την ποιότητα στην αγορά τροφίμων (...) το 49% των καταναλωτών δηλώνει πως αντιμετωπίζει πρόβλημα ακρίβειας στα τρόφιμα ενώ μόλις πριν από τρία χρόνια, το 2006, πρόβλημα είχε μόνο το 20,76% των καταναλωτών» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ; «Στην εταιρεία Verdil, του κ. Σ. Εμμανουήλ, φαίνεται πως περνούν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μετά το μνημόνιο Κατανόησης (MOU) που υπέγραψε η γερμανική ThyssenKrupp, στην οποία ανήκουν τα ναυπηγεία, με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο των ναυπηγείων της περιόδου 1999-2001. Η πώληση των ναυπηγείων στον κ. Εμμανουήλ έναντι τιμήματος 1 ευρώ θα κλείσει εφόσον έχουν θετικό αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται ανάμεσα στις δύο πλευρές με βάση τους όρους του MOU» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

ΑΥΤΟ, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΟ: «Για να καταλάβουν και οι πιο άσχετοι με το θέμα, αξίζει να πούμε δυο λόγια για την αξία της στείρωσης, αλλά και το τι συνεπάγεται η άρνησή της. Η γάτα γεννάει δύο φορές τον χρόνο, είναι δε ικανή για αναπαραγωγή από την ηλικία των 7-8 μηνών. Και συνήθως γεννάει 4 γατάκια. Υιοθετούμε, λοιπόν, μια γάτα και δεν τη στειρώνουμε. Μετά την πρώτη της γέννα έχουμε 5 γάτες (την αρχική + 4 γατιά, ας πούμε 2 θηλυκά και 2 αρσενικά). Σε 7-8 μήνες τα τρία, πια, θηλυκά μας θα συλλάβουν. Ετσι σε λίγο θα έχουμε 17 γάτες (9 θηλυκά και 8 αρσενικά - πάντα με την υπόθεση ότι κάθε θηλυκιά γεννάει 4 μωρά, δύο αρσενικά και δύο θηλυκά). Μην προσπαθήσετε να λογαριάσετε πόσες γάτες θα 'χετε στην επόμενη γέννα των 9 θηλυκών σας (ή 8, αν στειρώσετε την πρώτη γάτα μετά τη δεύτερη γέννα) διότι θα τρελαθείτε» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ - ΛΑΣΤΙΧΟ προωθούν σύγχρονο δουλεμπόριο

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ με φόρους και ανεργία

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μαύρη τρύπα» το 30% των δημοσίων δαπανών

ΤΑ ΝΕΑ: Ψάχνουν 4,5 δισ. ευρώ σε πέντε πορτοφόλια

ΕΘΝΟΣ: ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ στους φόρους ακινήτων

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σενάρια για έκτακτη εισφορά

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 4 δισ. ευρώ φόροι, φρένο στην απόσυρση

ΤΟ ΒΗΜΑ: Πενταπλάσιοι φόροι στα μεγάλα ακίνητα

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Μη μιλάς, μη γελάς, ακέφαλη η ΕΛ.ΑΣ.

Η ΑΥΓΗ: Τρομοκρατία της κρίσης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΣΑΜΑΡΑΣ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΜΠΑΡΟΥΤΙ μύριζε στην ΚΕ

Η ΧΩΡΑ: Τζάμπα μάγκες και νταήδες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: Καταργούνται ή συγχωνεύονται οι άχρηστες υπηρεσίες

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: 5.000 ευρώ μισθό στη γραμματέα του

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Παράγουμε τρομοκράτες

«Ιχθυοτροφείο ανταρτών είναι η Ελλάδα. Σημαντική μερίδα ειρηνικών κατά τα άλλα πολιτών αγαπά και θαυμάζει κάθε άτακτο βίαιο μπουλούκι που εκδικείται τους κακούς, πλούσιους και ισχυρούς· διακεκριμένοι διανοούμενοι επαινούν τον "αντιστασιακό χαρακτήρα του Ελληνα", αδιαφορώντας για το ότι τον οδηγεί σε εμφύλιους πολέμους· έγκυρα μέντια εκστασιάζονται από κάθε δολοφόνο που δηλώνει πολέμιος του ιμπεριαλισμού, του καπιταλισμού, του G8 και του θερμοκηπίου· οι πολιτικοί (...) κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και καταδικάζουν γενικώς τη βία "από όπου και αν προέρχεται", εξισώνοντας τη βία των τρομοκρατών με την αστυνομική βία και κατά κανόνα καταγγέλλοντας τη δεύτερη ως υπεύθυνη για την πρώτη

Δεν ντρεπόμαστε καθόλου

(...) Μπορούσε να γίνει αλλιώς σε χώρα που θεωρεί ότι χρωστά την ανεξαρτησία της σε κλέφτες - και επιπλέον είναι περήφανη για αυτό; Που ακόμη γιορτάζει επισήμως παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας την 97η επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και την 187η επέτειο της σφαγής των κατοίκων της Τριπολιτσάς από τους αντάρτες του Κολοκοτρώνη; (...) Στη χώρα μας συνεχώς εξυμνούμε τους πολέμους, την κοινωνική, απελευθερωτική και πατριωτική ένοπλη βία - άρα είμαστε έτοιμοι, αν όχι να δικαιολογήσουμε, οπωσδήποτε να κατανοήσουμε τη βία η οποία ασκείται από οποιονδήποτε, που επικαλείται αυτές τις αξίες - και τις επικαλούνται στις ημέρες μας όλοι οι τρομοκράτες, η δοσολογία διαφέρει από ομάδα σε ομάδα.

Χειροκροτάμε κι από πάνω

(...) την τρομοκρατική βία δεν τη γεννά στη χώρα μας η καταπίεση και η φτώχεια, όπως ισχυρίζονται οι απολογητές των τρομοκρατών: τη γεννά το ιχθυοτροφείο που πιστεύει πως κάθε ομάδα 20 ατόμων δικαιούται να ασκεί βία και να κλείνει τους δρόμους της Αθήνας, πως οι καταλήψεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια είναι δικαιολογημένες. Τις παράγει το ιχθυοτροφείο που κάποτε θεωρούσε δίκαιες τις πρώτες δολοφονίες (Αμερικανών και βασανιστών) της 17Ν και σήμερα θεωρεί ότι "τα Εξάρχεια έχουν ιστορία" και επομένως εκεί δεν δικαιούται να εμφανίζεται αστυνομία. Και αν εμφανιστεί, καλά να πάθει ό,τι πάθει - οι δολοφονίες είναι παράπλευρες απώλειες για τις οποίες το ιχθυοτροφείο παριστάνει ότι λυπάται» (το άρθρο στη ναυαρχίδα της «δημοκρατικής παρατάξεως», στο ΒΗΜΑ).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ