Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10518

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 24 Νοέμβρη

Κάλεσμα σε Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, προστασία των ανέργων.


ΣΕΛ.  3
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη η κινητοποίηση

Μπροστά στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ αγωνίζονται για τη σωτηρία τους, κόντρα στον «κοινωνικό διάλογο», όπου «στρώνονται» ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ.


ΣΕΛ.  15

Ελεημοσύνη ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ η «ευαισθησία» της κυβέρνησης

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες εμπιστευτείτε τη δύναμή σας, το δίκιο σας. Διεκδικήστε τον πλούτο που εσείς παράγετε. Την κρίση να την πληρώσουν οι καπιταλιστές. Αντεπίθεση και συμμαχία κατά των μονοπωλίων, και των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Τα όρια του εμπαιγμού αγγίζουν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τη χορήγηση ελεημοσύνης 1 ευρώ τη μέρα στους εξαθλιωμένους. Η κυβέρνηση σε συνεννόηση με το ΣΕΒ εμφανίζει ως κοινωνική πολιτική την ελεημοσύνη του μισού κουλουριού κατά μέσο όρο την ημέρα, που «προσφέρουν» οι 307 μεγάλες επιχειρήσεις με αντάλλαγμα να εισπράξουν ακόμα περισσότερα κέρδη από τη μεγαλύτερη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, από την αντεργατική θύελλα στο ασφαλιστικό - εργασιακό, που είναι έτοιμη και προαποφασισμένη. Τα μέτρα ήταν προαποφασισμένα και στην ΕΕ και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με την πλουτοκρατία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν τώρα πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Βασικός μισθός 1.400 ευρώ, 1.120 κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης στα καύσιμα και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Δωρεάν Παιδεία, Υγεία, διακοπές. Να φορολογηθούν τώρα με 45% οι μεγάλες επιχειρήσεις. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
«Ενωμένοι στον αγώνα!»

Την ώρα που αυτοί που συμμετέχουν στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη απεργάζονταν νέα σχέδια για την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των μεταναστών προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μετανάστες από αρκετές χώρες και Ελληνες εργαζόμενοι διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας για τα δικαιώματά τους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  17

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Αλμούνια

Κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Κομισιόν, στο όνομα αντιμετώπισης των ελλειμμάτων και άλλων δημοσιονομικών μεγεθών. Ηδη η ΕΕ έχει αξιώσει τη λήψη πακέτου μέτρων μόνιμου χαρακτήρα και απόδοσης, τα οποία θα περάσουν και μέσα από τον προϋπολογισμό για το 2010, στο όνομα της σωτηρίας της οικονομίας, όταν σε περίοδο κρίσης η κερδοφορία ανθεί. Τα μέτρα Αλμούνια μεταφράζονται σε τεράστιες αυξήσεις ειδικών και άλλων φόρων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, σε «δραστικές» περικοπές δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, επιτάχυνση των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η κεφαλαιοκρατία. Τα μέτρα της ΕΕ έχουν αποφασιστεί με συνευθύνη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στόχο έχουν την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι.



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σύσκεψη αύριο για τη λαϊκή κατοικία

ΣΕΛ.  3
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «STAGE»
Αύριο και μεθαύριο η πανελλαδική απεργία

ΣΕΛ.  8
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την εισαγγελική παρέμβαση στους μαθητικούς αγώνες

ΣΕΛ.  19
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΛΠ ΑΕ
Μεσολαβητής της ΟΜΥΛΕ ο Μίχαλος του ΕΒΕΑ

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ