Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10270

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Τη Δευτέρα 12 Γενάρη στους δρόμους

Στο πόδι βρίσκονται οι μικρομεσαίοι αγρότες της χώρας ενόψει της πανελλαδικής τους κινητοποίησης και των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για μεθαύριο Δευτέρα 12 του Γενάρη σε πολλές πόλεις της χώρας.


ΣΕΛ.  14

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα των αγώνων
  • Το ΚΚΕ έχει συνολική ριζική πρόταση αντιμετώπισης του αγροτικού προβλήματος
  • Λαϊκή Εξουσία με διακυβέρνηση που εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και όχι που κυβερνά στο όνομα της λαϊκής ψήφου
  • H συμμαχία της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού είναι, η πρώτη βασική προϋπόθεση για να έχουν οι αγώνες μαζικότητα, αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα. Οταν ξεκληρίζεται η αγροτιά, δεν την πληρώνει μόνο ο φτωχός αγρότης, αλλά την πληρώνουν και οι εργατοϋπάλληλοι στα αστικά κέντρα και τα μικρομάγαζα.
  • Το ΚΚΕ έχει συνολική ριζική πρόταση αντιμετώπισης του αγροτικού προβλήματος. Υποστηρίζουμε την κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και τη συνεταιριστικοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς, έτσι ώστε να υπάρχει ενιαίος προσανατολισμός, σχεδιασμός υπέρ των εργατοϋπαλλήλων, των μικρομεσαίων, με αποκλειστικό κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου των μονοπωλίων.
  • Μια πολιτική που, για ν' αρχίσει να εκπονείται, πρέπει να εξασφαλίσει, μια νέα Λαϊκή Εξουσία. Οχι απλώς μια κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό - κυβερνήσεις εκλεγμένες από το λαό έχουμε - αλλά μία Λαϊκή Εξουσία με διακυβέρνηση που εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και όχι που κυβερνά στο όνομα της λαϊκής ψήφου.

ΣΕΛ.  11   -   13

ΑΘΗΝΑ

*

ΑΘΗΝΑ
ΡΑΜΑΛΑ
ΡΑΜΑΛΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη

Με συνδικαλιστικές και πολιτικές συναντήσεις υψηλού επιπέδου, με τη συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσαν στη Ραμάλα κόμματα, οργανώσεις και φορείς της Παλαιστίνης και με επισκέψεις αλληλεγγύης σε περιοχές της Δυτικής Οχθης, όπου η ισραηλινή θηριωδία «χτυπάει κόκκινο», ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, διαδήλωσαν χτες μαζικά και δυναμικά την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό. Χιλιάδες φωνές, ενώθηκαν σε μία, διατρανώνοντας: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»! Πολύμορφες συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες ενάντια στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.


ΣΕΛ.  3,    6   -   10

22 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΟ «ΣΠΟΡΤΙΓΚ»
Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα

Μεγάλη συγκέντρωση διοργανώνουν οι εργατοϋπαλληλικές Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η συγκέντρωση θα γίνει στο γήπεδο «Σπόρτιγκ», την Πέμπτη 22 του Γενάρη, στις 6 το απόγευμα και αποτελεί κορύφωση της μεγάλης εξόρμησης στους εργασιακούς χώρους με στόχο να μάθουν οι εργαζόμενοι την αλήθεια για την οικονομική κρίση και την πρόταση του ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ