Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10255

ΑΜΕΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές μαθητές
  • Στο χέρι τραυματίστηκε από σφαίρα μαθητής, μέλος του 15μελούς του 1ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου
  • ΚΚΕ: Πέφτουν έξω στους υπολογισμούς τους εκείνοι που πιστεύουν ότι τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και της νεολαίας
  • Τη δολοφονική επίθεση καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ και πλήθος εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών
  • Σήμερα τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας, Πειραιά, Περιστερίου και γονείς διαδηλώνουν στις 12 το μεσημέρι, στον Αγιο Αντώνιο Περιστερίου

*

  • Μια πρώτη άμεση απάντηση στη δολοφονική επίθεση σε μαθητές στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του μαθητή Γιώργου Παπλωματά, έδωσαν, χτες το απόγευμα, εργαζόμενοι και νεολαίοι, ανταποκρινόμενοι στο μαχητικό κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Περιστερίου και σε άλλες πόλεις της χώρας.
  • Η δολοφονική επίθεση, που στρέφεται κατά του οργανωμένου μαθητικού κινήματος και των εκλεγμένων οργάνων του, θα βρει την άμεση απάντηση, με την ένταση της πάλης για το πρόβλημα της Παιδείας και τη συσπείρωση κατά των κατασταλτικών μηχανισμών κάθε μορφής, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Το ΚΚΕ, επισημαίνοντας τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΣΕΛ.  8   -   10

Μαζικός και οργανωμένος αγώνας

Οργανωμένα, μαζικά και μαχητικά απάντησαν χτες στην Ομόνοια χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές από σχολεία και σχολές της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ στο πλευρό τους στάθηκε και το ΠΑΜΕ. Πραγματοποιώντας μια δυναμική πορεία μέχρι τη Βουλή, οι διαδηλωτές ρίχτηκαν οργανωμένα στη μάχη, στον αγώνα ενάντια στην καταστολή, για τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.


ΣΕΛ.  7

Συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα, Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η συνέντευξη έχει θέμα τις «λαϊκές κινητοποιήσεις στο φόντο των τελευταίων εξελίξεων» και θα γίνει στα γραφεία του ΚΚΕ, στον Περισσό. Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί απευθείας από το ραδιόφωνο του «902».



ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αύριο στα Τέμπη!

ΣΕΛ.  20
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ενισχύει τους συνοριακούς κατασταλτικούς μηχανισμούς

ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ
Στη Μανωλάδα την Κυριακή

Στον τόπο όπου καταγράφηκαν σημαντικές στιγμές από την κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών, στελέχη του ταξικού κινήματος θα μοιράσουν δώρα στα παιδιά των εργατών γης.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ