Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10254

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σήμερα ξανά όλοι στους δρόμους!

Νέο συλλαλητήριο σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια διοργανώνουν μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές της Αθήνας και του Πειραιά. Αντίστοιχη κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου καθώς και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.


ΣΕΛ.  12   -   13
ΙΔΡΥΣΗ ΝΑΤΟικού ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικίνδυνη εμπλοκή στα τυχοδιωχτικά ιμπεριαλιστικά σχέδια

Με συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας μας στα τυχοδιωκτικά ιμπεριαλιστικά σχέδια αφού με την ίδρυση ΝΑΤΟικού επιτελείου στη Θεσσαλονίκη η Ελλάδα αναλαμβάνει και την υποχρέωση να φιλοξενεί στο έδαφός της πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  3

ΕΩΣ ΚΑΙ 78 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ τη βδομάδα επιβάλλει η ΕΕ

ΚΚΕ: Η πάλη της εργατικής τάξης για τα δικαιώματά της ταυτίζεται με την ανυπακοή και την απειθαρχία στην ΕΕ, με την αποδυνάμωση των κομμάτων που την εκφράζουν και την υπηρετούν

Το Ευρωκοινοβούλιο, με πρωταγωνιστές τους φιλελεύθερους και τους σοσιαλδημοκράτες, συνυπέγραψε τις βασικές αντιδραστικές αλλαγές, όπως το διαχωρισμό του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό και ανενεργό, τον υπολογισμό του εργάσιμου χρόνου σε 12μηνη βάση, την εργασία μέχρι 13 ώρες δουλειά τη μέρα, μέχρι και 78 ώρες τη βδομάδα. Η ΕΕ πρωταγωνιστεί και οργανώνει την επίθεση κατά των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, γενικεύει την ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου, άρα και τη διεύρυνση του απλήρωτου εργάσιμου χρόνου.


ΣΕΛ.  8   -   9

*

*

ΕΡΓΑΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΤΑΞΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Εργάτες, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές κατέβηκαν ακόμα μια φορά χτες στους δρόμους μαζί με το ΠΑΜΕ, καταγράφοντας έναν ακόμα μαζικό σταθμό στην πάλη ενάντια στην πολιτική της πλουτοκρατίας. Διαδηλώνοντας οργανωμένα και αποφασιστικά, έδειξαν ποιο είναι το κίνημα εκείνο που μπορεί με αποτελεσματικότητα να συγκρουστεί με την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, να βγάλει στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.


ΣΕΛ.  10   -   13

Δεν είδαν, δεν άκουσαν!!!

Στη ζέση τους να αποπροσανατολίσουν και να στριμώξουν το λαϊκό κίνημα στα σχέδιά τους ούτε τα προσχήματα δεν ξέρουν να κρατούν ή, μάλλον, δεν τους ενδιαφέρουν τα προσχήματα μπροστά στο στόχο. Χτες το απόγευμα, για άλλη μια φορά, πλημμύρισαν οι δρόμοι σε 51 πόλεις της χώρας από τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ. Κι όμως, για τα πιο πολλά τηλεοπτικά κανάλια δε συνέβη τίποτα. Δεν είδαν, ούτε άκουσαν!!! Αναμενόμενη και αυτή τη φορά η στάση τους. Εχουν τον καημό τους και τον έδειξαν με τι πάθος κάλυπταν τη δράση των κουκουλοφόρων, ή πόση ώρα κρατούσαν τις κάμερες ανοιχτές μπροστά σε κανένα σκουπιδοτενεκέ που καιγόταν πριν από λίγες μέρες. Ακόμα με νύχια και με δόντια προσπαθούν να διατηρήσουν την ατμόσφαιρα και προβάλλουν τέτοιες σκηνές στις λογής εκπομπές τους. Από την άλλη τρέμουν μπας και προβληθεί το οργανωμένο λαϊκό κίνημα που δείχνει και με τη μορφή των αγώνων του την πραγματική διέξοδο για την εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Αυτό το φόβο τους ομολογούν κάθε φορά που εξαφανίζουν τις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος.



Ευρωενωσιακός πέλεκυς για το Ασφαλιστικό στο δημόσιο

ΣΕΛ.  8

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ