Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Το νέο ΝΑΤΟικό στρατηγείο

Η ίδρυση και λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου «χαμηλής ετοιμότητας» HQ-NDC/GR, στη Θεσσαλονίκη (πρώην Γ' Σώμα Στρατού), με βάση το σχετικό «μνημόνιο κατανόησης» με τη συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. συζητήθηκε και ψηφίστηκε προχτές στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, αποτελεί ένα παραπέρα βήμα στην ιμπεριαλιστική δράση, με τη συμμετοχή της πλουτοκρατίας της Ελλάδας.

Η Ελλάδα με τη συγκεκριμένη συμφωνία περί ίδρυσης του ΝΑΤΟικού επιτελείου στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει να φιλοξενεί στο έδαφός της πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ, για τις ανάγκες και τους σκοπούς των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, στους οποίους η ίδια συμμετέχει, εκθέτοντας το λαό μας σε ανυπολόγιστους κινδύνους. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ΝΑΤΟικό επιτελείο που εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Γ' Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, με την επωνυμία «Επιτελείο του Σώματος Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα», θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της περιοχής μας, ενώ κατά περίπτωση θα αναλαμβάνει και αποστολές στα διάφορα ιμπεριαλιστικά πολεμικά μέτωπα. Μένει έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για χρήση των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων (πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα).

Ο υφυπουργός Αμυνας στην προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή υποστήριξε ότι «δε δεσμευόμαστε στη χρήση τους», δηλαδή το συζητάμε αλλά... προς το παρόν «δε δεσμευόμαστε», αλλά το ότι αποθηκεύονται στην Ελλάδα όπλα μαζικής καταστροφής σημαίνει και ενδεχόμενο χρήσης τους! Αλλωστε οι ΝΑΤΟικοί κουμαντάρουν. Και οι δικοί μας δε διαφωνούν στα ΝΑΤΟικά κουμάντα... Η συγκεκριμένη απόφαση βάζει την Ελλάδα στο μακάβριο παιχνίδι του πυρηνικού τρόμου, αφού τα όπλα για τα οποία γίνεται λόγος δεν είναι τόσο οι διηπειρωτικοί πύραυλοι που φέρουν πυρηνικά, χημικά ή βιολογικά όπλα, αλλά τα όπλα «πεδίου μάχης» που φέρουν αυτού του είδους το φορτίο. Αναζωπυρώνεται έτσι ο πυρηνικός εφιάλτης και φέρνει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή ενός τέτοιου μακελειού. Η απειλή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς όλα αυτά τα σχέδια συνδέονται με τη λεγόμενη «αντιπυραυλική ασπίδα» που στήνουν στην Ευρώπη οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ, στην οποία η Ελλάδα έχει άτυπα δηλώσει συμμετοχή, με την προσφορά για ένταξη σε αυτήν των αντιβαλλιστικών - αντιαεροπορικών συστημάτων «Πάτριοτ».

Η πρόκληση προς τον ελληνικό λαό ξεπερνάει κάθε όριο, αφού στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται ότι η νομοθετική κύρωση του «μνημονίου κατανόησης» θα προσδώσει στη χώρα μας «ενισχυμένο προφίλ σε επίπεδο στρατηγείου και θα εξυπηρετήσει καλύτερα την αμυντική πολιτική και τις επιδιώξεις της στη συμβολή για την εφαρμογή των Σχεδίων Ειρήνης στην περιοχή»! Ενώ για την παρουσία πυρηνικών, βιολογικών και χημικών όπλων αναφέρεται ότι αυτό «συνιστά ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα των πολιτικών επιχειρημάτων στις τράπεζες διαπραγματεύσεων κατά τη διαδικασία λήψεως των αποφάσεων επί θεμάτων που αφορούν στα εθνικά μας θέματα»! Πράγματι μιλούν για την ιμπεριαλιστική ειρήνη που οδηγεί στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενώ το ισχυρό όπλο για τα εθνικά θέματα είναι πράγματι το όπλο για την ισχυροποίηση του κεφαλαίου. Αυτό είναι το ύψιστο εθνικό θέμα για τους αστούς.

Η απόφαση αυτή είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης με τη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ, ώστε από καλύτερες θέσεις η ελληνική πλουτοκρατία να συμμετέχει στη μοιρασιά της λείας από τη λεηλασία χωρών και λαών. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, από τα πλατιά λαϊκά στρώματα με τη μαχητική συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή πάλη.


Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ