Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10092

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κάλεσμα για αντίσταση στα κυβερνητικά μέτρα

Την υποχρέωση των πανεπιστημιακών, να καταγγείλουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στις σχολές, τις κατά παραγγελία έρευνες από τις πολυεθνικές και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, υπογραμμίζει το ΚΚΕ. Νομιμοποιεί την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης η Σύνοδος των πρυτάνεων.


ΣΕΛ.  39
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Αλληλεγγύη στο Νησί της Επανάστασης

Μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τους πολλούς φίλους της Κούβας, που συμμετείχαν χτες στην Ημερίδα με θέμα «Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην Κούβα». Στις ΗΠΑ, νέα άδικη απόφαση για τους πέντε Κουβανούς.


ΣΕΛ.  3

Ενιαίο σχέδιο για τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ως κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Αλέκα Παπαρήγα: Η λαϊκή εξουσία μπορεί σε ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως το νερό, να διαμορφώνει τιμές και κάτω από το «κόστος» ή να τις παρέχει και δωρεάν

  • Για τη διαχείριση του νερού, για καθαρό και φτηνό νερό, για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της ύδρευσης, την ευθύνη την έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, η εκάστοτε κυρίαρχη πολιτική. Το ΚΚΕ προβάλλει την ανάγκη για ενιαίο πανελλαδικό σχέδιο διαχείρισης του νερού, με ευθύνη του κράτους. Βεβαίως, στα πλαίσια του ενιαίου σχεδίου θα υπάρχει διάρθρωση περιφερειακή, τοπική, για να αντιμετωπίζουν τις υπαρκτές ιδιαιτερότητες από περιοχή σε περιοχή.
  • Το νερό δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα. Σύμφωνα με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας θα υπάρχει πολιτική τιμών σε όφελος του λαού. Η λαϊκή εξουσία μπορεί σε ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες να διαμορφώνει τιμές και κάτω από το «κόστος». Κοινωνική ισότητα σημαίνει είτε δωρεάν το νερό ή με ένα πολύ μικρό «κόστος». Ο εργαζόμενος παράγει, άρα πέρα από το μισθό, θα του επιστρέφεται ένα μέρος του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου με τη μορφή είτε δωρεάν ή πολύ φθηνών υπηρεσιών.

ΣΕΛ.  9

ΚΚΕ
Πολύμορφες εκδηλώσεις για το Περιβάλλον

Χτες, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ οργάνωσαν πολύμορφες δραστηριότητες και εκδηλώσεις για τα οξυμένα προβλήματα στο Περιβάλλον και τις επιπτώσεις τους στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.

Η φωτογραφία είναι από το συμβολικό αποκλεισμό και το ξήλωμα της παράνομης περίφραξης του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου (ΠΓΣ) στο Πεδίον του Αρεως. Η πράξη αυτή αποκτά ξεχωριστή σημασία, αφού, αν και υπάρχουν πέντε αποφάσεις της Πολεοδομίας του Δήμου Αθήνας υπέρ της κατεδάφισης των αυθαιρέτων του ΠΓΣ, διαχρονικά οι διοικήσεις του Δήμου Αθήνας, οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η Υπερνομαρχία, δεν έχουν πράξει απολύτως τίποτα!


ΣΕΛ.  10   -   15


ΠΑΜΕ
Το εργατικό κίνημα στη μάχη της ακρίβειας

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα διοργανώνει το ταξικό κίνημα στις 19 Ιούνη, με αιχμή την πολιτική της ακρίβειας και τις Συμβάσεις.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Βασάνισαν κρατούμενο μετανάστη

Αστυνομικοί του Τμήματος Κορίνθου έπιασαν μετανάστη, τον έσπασαν στο ξύλο και μετά τον πέταξαν στα χωράφια για να μην αποκαλυφθεί το κακούργημα που έκαναν!


ΣΕΛ.  38
«ΖΗΜΕΝΣ»
Νέες αποκαλύψεις

Μετά τη «χορηγία» προς τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, χτες «βγήκαν στον αέρα» στοιχεία και για στελέχη της ΝΔ.


ΣΕΛ.  35

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ