Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9866

ΨΗΦΟΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙ στο δικομματισμό με ενίσχυση του ΚΚΕ
  • Η δυσαρέσκεια δεν έχει πρακτικό αποτέλεσμα με λευκό και άκυρο
  • Το ΚΚΕ δε θα συνδράμει στις εναλλακτικές τους λύσεις
  • Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, υπάρχει και άλλη, η λαϊκή, εξουσία και διακυβέρνηση
  • Σε αυτές τις εκλογές μπορεί να δημιουργηθεί μια ανάταση, ανακούφιση, να δοθεί η δυνατότητα να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Αν τα δύο κόμματα εξουσίας χάσουν ψήφους από εργατικά λαϊκά στρώματα και οι απώλειες κατευθυνθούν στο ΚΚΕ, θα κερδίσουμε χρόνο ενάντια στα καινούρια αντιλαϊκά μέτρα. Το εργατικό λαϊκό κίνημα θα είναι σε καλύτερη θέση όχι μόνον άμυνας, αλλά αντεπίθεσης. Θα απελευθερωθούν δυνάμεις εγκλωβισμένες από τα δύο μεγάλα κόμματα.
  • Η εργατική τάξη δεν πρέπει να φοβάται το καινούριο, που σημαίνει αδύναμοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενισχυμένο ΚΚΕ, ενισχυμένο εργατικό λαϊκό κίνημα. Γιατί η πάλη για όλα τα αιτήματα, για δημόσιες ακτοπλοϊκές γραμμές, για φτηνό εισιτήριο, για αυξήσεις, μισθούς, για το Ασφαλιστικό κ.λπ., θα έχει μιαν άλλη δυναμική. Χίλιες φορές για το λαό να παλεύει για το καινούριο που τον συμφέρει, από μια τετραετία υψηλής δικομματικής εναλλαγής.
  • Τεχνητό το δίλημμα, τι θα γίνει αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θα βρουν λύση, ακόμα και μεταξύ τους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Θα πάνε και για κυβέρνηση συνεργασίας, με τα άλλα κόμματα που ετοιμάζονται γι' αυτό. Αυτό που φοβούνται τα κόμματα εξουσίας και η πλουτοκρατία δεν πρέπει να φοβίζει το λαό. Ισχυρή σταθερή κυβέρνηση, ισχυρή αντιπολίτευση σημαίνει ισχυρότερο κεφάλαιο. Να δυσκολευτούν να έχουν μια ισχυρή κυβέρνηση, είτε είναι μονοκομματική, είτε συνεργασίας.

ΣΕΛ.  6  -  7

Eurokinissi

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Σαν έτοιμοι από καιρό για επιχειρήσεις στα καμένα

Αίσθηση προκάλεσαν οι χτεσινές αποκαλύψεις του «Ρ» για τις παλιές και νέες επενδυτικές προτάσεις επιχειρηματικών ομίλων, που αφορούν καμένες περιοχές στην Ηλεία και τη Μεσσηνία. Σήμερα, ο «Ρ» αποκαλύπτει ότι αυτές ακριβώς τις προτάσεις στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μπορεί, λοιπόν, οι φωτιές να μην έχουν κοπάσει στην Πελοπόννησο, ωστόσο, βουλευτές των δύο κομμάτων καταθέτουν προτάσεις, που προβλέπουν ακόμα και την εκποίηση μεγάλων εκτάσεων που έχουν καεί!

Χτες, τα πύρινα μέτωπα έπλητταν την Καρύταινα Αρκαδίας, τον Ταΰγετο, τη Μεγαλόπολη και το Μίστρο Εύβοιας. Η διαδικασία αποκατάστασης συνεχίζεται με εισαγγελικές έρευνες και συλλήψεις. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, απευθύνεται προς όλους τους πυρόπληκτους και δικαιούχους των αποζημιώσεων και τους καλεί σε λαϊκή οργάνωση και κινητοποίηση.


ΣΕΛ.  8   -   13

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Ο Π. Π. Σ. πρόσφερε στο ΚΚΕ 5.000 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα, με τις ευχές του για καλά αποτελέσματα για όλο το λαό.
  • Ο Διονύσης Παπαδόπουλος πρόσφερε, μέσω ΚΟ Ημαθίας, 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα, στη μνήμη συγγενών του αγωνιστών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ