Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να μη χαθεί ούτε στιγμή

Οι καταστροφικές πυρκαγιές και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν στους πυρόπληκους, κυριαρχούν αντικειμενικά εν μέσω προεκλογικής περιόδου στο κοινωνικοπολιτικό πεδίο της χώρας επηρεάζοντας και τις λαϊκές συνειδήσεις. Η παντελής έλλειψη επαγρύπνησης και προστασίας από τις πυρκαγιές, αλλά και η αδυναμία στην υπόθεση αντιμετώπισής τους, με ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη παράγοντα τιμωρίας της εμπρηστικής πολιτικής της κυβέρνησης. Αλλά αυτό το κράτος είναι συνδημιούργημα και του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική εμπορευματοποίησης της γης και η παράδοση των φιλέτων σε μεγάλους ομίλους για κερδοσκοπία στη γη είναι πολιτική και του ΠΑΣΟΚ. Το αποκαλύπτουν τα ταυτόσημα σχέδιά τους ανασυγκρότησης των καμένων περιοχών.

Αυτό το τεράστιο έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος του λαού, που θα επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις για όλους τους ανθρώπους του μόχθου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας θέλει απάντηση στην κάλπη με καταδίκη της δικομματικής πολιτικής εμπορευματοποίησης της γης που επέτρεψε να καταστρωθεί, να εφαρμοστεί και να έχει τέτοιου μεγέθους τραγικές συνέπειες αυτό το εμπρηστικό σχέδιο. Να ψηφίσουν και γι' αυτό. Αλλά όχι μόνον γι' αυτό. Να καταψηφίσουν το δικομματισμό για το σύνολο της πολιτικής του που παραδίδει στην πυρά λαϊκά δικαιώματα είτε αυτά αφορούν στην Κοινωνική Ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις, στη σταθερή δουλιά με ικανοποιητικούς μισθούς, στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια.

Να καταψηφίσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για όσα έκαναν και για όσα σχεδιάζουν να κάνουν: Νέα αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, της γης και του φυσικού πλούτου της χώρας. Ταχύτερη προώθηση των αντιλαϊκών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σε όλους τους τομείς που θα χτυπήσουν κι άλλο το επίπεδο ζωής της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Και να ισχυροποιήσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ. Αν θέλουν η επόμενη μέρα των εκλογών να είναι μια καλύτερη μέρα γι' αυτούς και τα παιδιά τους. Μαζί με ένα δυνατό εκλογικά ΚΚΕ να παλέψουν για όσα τους ανήκουν και οι πολιτικοί εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας τους στερούν. Μα γι' αυτό πρέπει να ανασκουμπωθούμε. Κάτι περισσότερο από δύο βδομάδες έχουν απομείνει ως τις κάλπες. Χρόνος αρκετός, αν αξιοποιηθεί στο έπακρο, και να φτάσουν τα ψηφοδέλτια μάχης του ΚΚΕ, η πολιτική του θέση και πρόταση, πλατιά μέσα στο λαό, σε κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια. Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ επιφορτιζόμαστε μ' αυτό το μεγάλο καθήκον. Να υλοποιήσουμε αυτές τις δύο βδομάδες ένα πλατύτατο άνοιγμα, να βρεθούμε και να συζητήσουμε, με τους ανθρώπους του μόχθου.

Να μεταφέρουμε στο λαό το κάλεσμα του ΚΚΕ, την ώρα της κάλπης να πρυτανεύσει ως κριτήριο ψήφου το σύνολο της ζωής τους, των προβλημάτων που τους βασανίζουν. Να κάνουν την οργή και τη δυσαρέσκεια βόλι που θα χτυπήσει κατάστηθα το δικομματισμό και την πολιτική του, στη βάση της εκτίμησης, που είναι εκτίμηση πλατιών λαϊκών στρωμάτων, ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «είναι ίδιοι», έχουν κοινή γραμμή πλεύσης, κοινή στρατηγική σε κατεύθυνση εξυπηρέτησης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και υπονόμευσης των λαϊκών συμφερόντων. Καλώντας τους με την ψήφο να κοντύνουν το δικομματισμό, να δυναμώσουν το ΚΚΕ για να δυναμώσει η φωνή τους, η διεκδίκησή τους, η αποτελεσματικότητα των αγώνων τους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ