Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9784

ΡΩΣΙΑ
Επιδιώκουν να εξαλείψουν το ΚΕΚΡ

Στην «εξάλειψη» του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας - Κόμμα Κομμουνιστών Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ) προχώρησαν οι αρχές της Ρωσίας με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι κομμουνιστές της Ρωσίας δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την άρση των αντιδημοκρατικών νόμων.


ΣΕΛ.  17
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Στόχος η υποταγή όλων στις αξιώσεις τους!

Τη συμπόρευση των εργαζομένων με την εργοδοσία και τον ΣΕΒ, ζητούν οι εκπρόσωποι των μεγαλοβιομηχάνων. Στο πλευρό τους κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ. ΚΚΕ: Σκληρός συναγωνισμός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για το ποιο θα κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  18   -   19

ΕΚΛΟΓΕΣ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του Λεκανοπεδίου Αττικής

Αλέκα Παπαρήγα: Οταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκλογολογούν μετρώντας τα κουκιά μεταξύ τους και εξαγγέλλοντας ψίχουλα κοροϊδίας στους εργαζόμενους, το ΚΚΕ θέτει ως κριτήριο τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα που αφορούν την καθημερινή μας ζωή

  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρουσίασε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, μπροστά στις εκλογές, δέσμη ριζοσπαστικών προτάσεων, διεκδικήσεων και λύσεων για τα σοβαρά προβλήματα της Αθήνας, του Πειραιά, του υπόλοιπου Αττικής, αλλά που έχουν γενικότερη σημασία και για ολόκληρη τη χώρα, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη.
  • Οι προτάσεις και οι θέσεις του ΚΚΕ αφορούν τους ελεύθερους χώρους, το πράσινο, τις ακτές, τους δρόμους χωρίς διόδια, τις σύγχρονες υποδομές, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη διαχείριση του νερού, την αντιμετώπιση των προβλημάτων ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα νησιά, την αντισεισμική θωράκιση, την αντιπλημμυρική προστασία, το συγκοινωνιακό, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και τα έργα μέσω ΣΔΙΤ, που αφορούν σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, αλλά και τον τομέα της Υγείας και τη διαχείριση των νοσοκομειακών μονάδων.

ΣΕΛ.  7  -  11

ICON

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΒΡΟΧΗ
Μεγάλες οι ελλείψεις αντιπλημμυρικής υποδομής

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση χτες στην Αττική, αναδεικνύοντας την έλλειψη ακόμα και στοιχειώδους αντιπλημμυρικής υποδομής στο Λεκανοπέδιο, αφού τα έργα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δε γίνονται για να υπηρετήσουν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά πρωτίστως τα κέρδη του κεφαλαίου. Το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε περισσότερες από 435 κλήσεις για πλημμύρες. Στο Λεκανοπέδιο πληγήκανε οι Αχαρνές, το Καματερό, οι Θρακομακεδόνες, το Ζεφύρι, τα Α. Λιόσια. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στη Σαλαμίνα. Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων.


ΣΕΛ.  12


Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Κλιμάκωση των ισραηλινών προκλήσεων

Σε συλλήψεις εκλεγμένων, σε διάφορα αξιώματα και ιδρύματα, αξιωματούχων της «Χαμάς», προχώρησε, χτες, ο ισραηλινός στρατός στη Δυτική Οχθη, ενώ, παράλληλα, συνέχισε και τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.


ΣΕΛ.  16
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Ωμός εκβιασμός σε βάρος των ανέργων

Προβλέπει τη στέρηση του επιδόματος ή ακόμα και της ιδιότητας του ανέργου, αν δε γίνει αποδεκτή η οποιαδήποτε προσφορά για απασχόληση!


ΣΕΛ.  15
ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Σε πολιτική ομηρία

Παρά την ανάγκη για 12μηνη μόνιμη εργασία, η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική της μερικής απασχόλησης που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  20
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Πρωτιά για την «Δημοκρατική Ενότητα»

ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ