Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Απρίλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9757

ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παραμένουν σταθερά στην πολιτική του τζόγου

Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ παραμένουν σταθερά στην πολιτική του τζόγου και του χρηματιστηρίου. Αποκαλυπτική για τις θέσεις τους υπέρ των ληστρικών πολιτικών που οδηγούν σε απομύζηση των αποθεματικών των Ταμείων ήταν και η χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής. Αγγελος Τζέκης: Συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων η διαχρονική λεηλασία των Ταμείων.


ΣΕΛ.  6  -  7

Η ΔΑΠ σε ρόλο ΠΛΑΣΙΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ μέσα στα πανεπιστήμια

Μπροστά στις φοιτητικές εκλογές στήνει μηχανισμό εξαγοράς και χειραγώγησης των φοιτητών προωθώντας την κυβερνητική πολιτική, στην οποία συναινεί και το ΠΑΣΟΚ

  • Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ συνδιοργανώνει, στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Αθήνας, με το σύλλογο αποφοίτων του Τμήματος, εκδήλωση με τίτλο «1ο Συνέδριο Οικονομολόγων - Ημέρα καριέρας», όπου «θα κληρωθούν υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα και βιβλία σε όσους συμμετέχουν», από τα Hellenic American University, ALBA, University of Indianapolis, Alpine Center, Global Training...
  • Στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής, διοργανώνει ημερίδα για την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του προέδρου και καθηγητών του Τμήματος και διαφημίζει ότι θα δώσει πιστοποιητικά παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
  • Τέτοια ψευτοπιστοποιητικά παρέχονται ως ικανά για «αξιοποίηση» μαζί με το πτυχίο και άλλους απίθανους τέτοιους «τίτλους σπουδών», ως προσόντα και «δεξιότητες» στην αναζήτηση εργασίας, γι' αυτό προτρέπει τους φοιτητές να φέρουν το βιογραφικό τους σημείωμα.
  • Τα αιτήματα ενάντια στο νόμο - πλαίσιο και στο άρθρο 16, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και στην υποβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, πρέπει να βρουν την αντανάκλασή τους και στις φοιτητικές και σπουδαστικές κάλπες με ενίσχυση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.

ΣΕΛ.  11

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Πολύμορφη δράση κατά του νόμου - πλαισίου

Συνεχίζουν την πολύμορφη δράση τους, για την κατάργηση του νόμου - πλαισίου, φοιτητές και σπουδαστές. Με τις χτεσινές τους συγκεντρώσεις και πορείες, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, δηλώνουν πως δεν υποχωρούν. Στρέφονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ και διεκδικούν Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό.


ΣΕΛ.  12


ΕΕΔΥΕ
Αρχίζει αύριο το 15ο Συνέδριο

Αρχίζουν οι εργασίες του συνεδρίου με τη συμμετοχή 400 αντιπροσώπων από Επιτροπές Ειρήνης όλης της Ελλάδας


ΣΕΛ.  9
«Εφυγε» ο Μελέτης Κανιάρης

«Εφυγε» χτες από τη ζωή ο παλαίμαχος κομμουνιστής Μελέτης Κανιάρης. Η κηδεία του γίνεται σήμερα Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι, από το Νεκροταφείο Καισαριανής και θα είναι πολιτική.


ΣΕΛ.  10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΔΚΝΑ
Αποχώρησαν οι ριζοσπαστικές δυνάμεις

Με απόσυρση των ψηφοδελτίων τους και αποχώρηση, απάντησαν οι ριζοσπαστικές δυνάμεις στην επιλογή των εκπροσώπων του δικομματισμού και της συναίνεσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) να παραβιάσουν κάθε έννοια δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας.


ΣΕΛ.  3
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Μαχητικά με το ΠΑΜΕ

Επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν με το ΠΑΜΕ τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, και την απεργία στις 15 Μάη για την Κοινωνική Ασφάλιση, ύστερα από τη χτεσινή στάση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΠΝΟ.


ΣΕΛ.  14  -  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ