Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9725

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Νέα επίθεση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Νέα επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων εξαπέλυσαν οι ηγέτες των 27 κρατών - μελών. Το ΚΚΕ καλεί το εργατικό λαϊκό κίνημα να συμβάλει με την πάλη του στην αλλαγή των συσχετισμών σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και συνολικά των κομμάτων που υπηρετούν τον "ευρωμονόδρομο".


ΣΕΛ.  6  -  7

Να μείνουν ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ οι νόμοι τους

Ο δρόμος της ενωμένης πάλης για Παιδεία των λαϊκών αναγκών περνά μέσα από την αντίσταση στην εφαρμογή του νόμου-πλαισίου, ορθώνοντας εμπόδια στην εφαρμογή του από την κυβέρνηση, έτσι ώστε να μείνει ανενεργός

Μπορεί ο νόμος - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση να ψηφίστηκε στη Βουλή, αλλά στη συνείδηση λαού και νεολαίας είναι καταδικασμένος. Βεβαίως, για τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους εργαζόμενους, που με τον αγώνα τους ενάντια σ' αυτό το έκτρωμα συνέβαλαν για να αναδειχτεί το εκπαιδευτικό πρόβλημα και η σχέση του με την πολιτική των αντιδραστικών υπέρ του κεφαλαίου μεταρρυθμίσεων, ο δρόμος βρίσκεται μπροστά. Ο δρόμος της δικής τους ενωμένης πάλης για Παιδεία των λαϊκών αναγκών, που περνά μέσα από την αντίσταση στην εφαρμογή του νόμου-πλαισίου, και που μπορεί να ορθώνει εμπόδια στην κυβέρνηση να τον εφαρμόσει, έτσι ώστε να μείνει ανενεργός. Η νικηφόρα δράση του κινήματος περνάει μέσα από την αποδυνάμωση της «ιερής συμμαχίας» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την αντιμετώπιση της συμπαιγνίας δυνάμεων καταστολής-κουκουλοφόρων και όσων συμβάλλουν με τον έναν ή άλλον τρόπο στο χτύπημα και στην προβοκατόρικη συκοφάντηση του μαζικού λαϊκού πολιτικού αγώνα.


Associated Press

ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Μυριόστομο «όχι» στον δολοφόνο Μπους

Με πολύ μαζικές διαδηλώσεις Βραζιλιάνοι στο Σάο Πάολο, στο Πόρτο Αλέγκρε και σε άλλες πόλεις έστειλαν το μήνυμά τους στον Αμερικανό πρόεδρο Τζ. Μπους: «Εξω, δολοφόνε!». Ανάλογη «υποδοχή» στον Μπους προετοιμάζουν για σήμερα χιλιάδες Ουρουγουανοί, που θα έχουν στο πλευρό τους και λαϊκές οργανώσεις της Αργεντινής και τη σκυτάλη παίρνουν μετά Κολομβία, Γουατεμάλα και Μεξικό. Οι λαοί δεν «τσιμπάνε» στην υποκριτική «ευαισθησία» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.


ΣΕΛ.  15

Ο Πίνακας (1) που τιτλοφορείται «Ανάλυση των στάσεων των αεροσκαφών της CIA σε ελληνικά αεοδρόμια», πέραν των ελληνικών αεροδρομίων που χρησιμοποίησε η CIA και των στοιχείων των αεροσκαφών της, μεταξύ άλλων καταγράφει (στο τέλος του Πίνακα) και το «Συνολικό αριθμό των στάσεων στην Ελλάδα κάθε αεροσκάφους της CIA και σχετικές λεπτομέρειες του αεροσκάφους», όπως σε ποιές απαγωγές χρησιμοποιήθηκαν ορισμένα από αυτά



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σύνταξη στα εξήντα επτά

Τις διαμαρτυρίες εκατομμυρίων Γερμανών εργαζομένων προκαλεί η απόφαση της πλειοψηφίας της Μπούντεσταγκ όπου καθορίζεται η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 έτη στα 67.


ΣΕΛ.  16
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ολοι στις 18 Μάρτη στο Κιλελέρ

Να πάρουν μέρος στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση στις 18 Μάρτη, καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ