Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9693

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ για δημόσια δωρεάν Παιδεία

ΑΘΗΝΑ στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 12 το μεσημέρι στο Πολυτεχνείο

Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα

  • Φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν ξανά σήμερα, δυναμικά, μαζικά, αποφασιστικά ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
  • Διεκδικούν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και της νεολαίας, να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, να μην κατατεθεί ο νέος νόμος - πλαίσιο.
  • Σε μαζική συμμετοχή καλεί τους εκπαιδευτικούς το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ενώ η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ), καλώντας τους γονείς να αγωνιστούν μαζί με τα παιδιά τους, σημειώνει ότι «το δημόσιο σχολείο γίνεται καθημερινός στόχος κερδοσκοπίας των διαφόρων συμφερόντων».

ΣΕΛ.  8   -   11

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζουν δυναμικά και αισιόδοξα

Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, δείχνοντας τη θέλησή τους να εντείνουν τον αγώνα τους, συσπειρωμένοι στην ΠΑΣΥ, για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των εγχώριων κυβερνώντων. Σήμερα στον αγώνα μπαίνουν οι αγρότες της Ελασσόνας, με συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ακολουθούν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Κυριακή 4 Φλεβάρη στο Λουδία, ενώ στην πάλη μπαίνουν, στις αρχές Φλεβάρη, και οι κτηνοτρόφοι (φωτ. από την πρόσφατη κινητοποίηση στα Φάρσαλα).


ΣΕΛ.  12

Ο ευτυχισμένος σκλάβος...

Είσαι οικοδόμος και προσπαθείς να πείσεις το παιδί σου να μάθει γράμματα για να μη μείνει σκλάβος σαν κι εσένα; Λάθος! Η ...επιστημονική γνώση - με τη βούλα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, μάλιστα - βεβαιώνει ότι οι σκλάβοι περνούσαν βίον ανθόσπαρτο. Σε πείσμα της κακοήθειας, που αιώνες τώρα σέρνεται ανάμεσα στους αλυσοδεμένους, η Ιστορία στην Α' Γυμνασίου διδάσκει πως όχι μόνον περνούσαν καλά οι σκλάβοι, αλλά και ότι τα βάσανα τα είχαν οι αφέντες, οι οποίοι ζούσαν μόνιμα με τον τρόμο μιας συκοφαντίας. Ασε που πλήρωναν και φόρους. Μόνον αυτοί...

Μήπως είναι καιρός να αρχίσουν να λειτουργούν τίποτα μορφωτικοί όμιλοι, παράλληλα με το επίσημο σχολείο, πριν η σχιζοφρένεια γίνει συνώνυμο του «μαθητής»;



ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Εκσυγχρονίζεται... και η επιστράτευση απεργών

Οι χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών σε τίποτα δεν αλλάζουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα του μέτρου και επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  19
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στήνουν συνέδριο νοθείας

Τουλάχιστον το 1/7 των αντιπροσώπων στις εργασίες του 31ου Συνεδρίου, που ξεκινούν την Παρασκευή, προέρχεται από σωματεία - σφραγίδα ή εκλέχτηκαν με καλπονοθευτικό σύστημα.


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ