Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9688

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Με τη σημαία της «νέας τάξης» σε Βαλκάνια και Κυπριακό

Ευθυγραμμισμένος με τον πόλεμο των ΗΠΑ και ΕΕ κατά των λαών, στο όνομα της τρομοκρατίας, εμφανίστηκε ο Κ. Καραμανλής στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, διεκδικώντας ταυτόχρονα για λογαριασμό των εγχώριων μονοπωλίων παρουσία και ρόλο στα Βαλκάνια, όπου στηρίζει την αμερικανόπνευστη λύση της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου. Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους απαίτησαν χιλιάδες διαδηλωτές, στέλνοντας αποστομωτικό μήνυμα στην πολύμορφη επιχείρηση συκοφάντησης και τρομοκράτησης του κινήματος

Μία η φωνή κι ένα το μήνυμα: Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό. Από χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα και άλλες πόλεις. Σε δεκάδες πανό, με την υπογραφή των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων.

Και χτες, όπως και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, κυριάρχησαν ο δυναμισμός και η μαζικότητα, αλλά και η ξεκάθαρη καταγγελία τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζει τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται. Το αίτημα «το άρθρο 16 να μην καταργηθεί» συμπληρωνόταν με τα αιτήματα ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο, που βάζει ακόμα πιο βαθιά τις επιχειρήσεις στα Πανεπιστήμια.

Ηταν μια επιτυχημένη κινητοποίηση κι αργά το βράδυ συνεδρίαζαν από κοινού οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι για να αποφασίσουν τη συνέχεια...


ΣΕΛ.  8   -   10

Eurokinissi

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ξαναβγήκαν στους δρόμους

Πετυχημένη αρχή, που δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, αποτέλεσαν οι χτεσινές κινητοποιήσεις που διοργάνωσε η ΠΑΣΥ σε Καρδίτσα, Αχαΐα, Λέσβο και Αμφισσα. Τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα οι αγρότες της Αγιάς Λάρισας, αύριο στον Ορχομενό, μεθαύριο στον Τύρναβο, τη Δευτέρα σε Τρίκαλα και Φάρσαλα, την ερχόμενη Τετάρτη στην Ελασσόνα και τη Δευτέρα 5 του Φλεβάρη στη Νέα Χαλκηδόνα (φωτ. από Καρδίτσα και Μυτιλήνη).


ΣΕΛ.  14   -   15

Τα μαθηματικά του «πληρώνειν»

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθει σήμερα μαθηματικά ένα παιδί στη ΣΤ΄ Δημοτικού; Αυτονόητο! Με παραδείγματα από τη ζωή που θα ζήσει! Τη ζωή που σχεδιάζει για την εργατική τάξη και τα παιδιά της το κεφάλαιο. Ετσι, με το βιβλίο των μαθηματικών, τα παιδιά καλούνται να μάθουν πράξεις, θεωρώντας δεδομένο πως κάθε παροχή της Παιδείας πρέπει να την πληρώσουν. Κι αν δεν έχουν, να αναζητήσουν «εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης» για το σχολείο τους. Οποιος πιστεύει ότι ακόμα και το μάθημα των μαθηματικών είναι άσχετο από την ιδεολογία και την πολιτική, δε θα πληρώσει μόνο το κόστος της εκπαίδευσης. Οι υπόλοιποι ας ξεσηκωθούν. Αυτά που συμβαίνουν στο σχολείο δεν είναι απλά αντιεκπαιδευτικά. Είναι επικίνδυνα!



«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων

Συνέντευξη Τύπου της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» για τις χαφιεδοκάμερες και την προστασία κατακτημένων με αγώνες δικαιωμάτων.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ