Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Ιούνη 1999

ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ Η ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕ ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ
ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ - ΚΚΕ

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα

  • Συμφέρον του ελληνικού λαού είναι να υποστεί μια μεγάλη ήττα ο δικομματισμός, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την παρέμβαση της ψήφου του λαού την Κυριακή και με βάση την εμπειρία που έχει τουλάχιστον τα δέκα τελευταία χρόνια.
  • Ταυτόχρονα, τα λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να είναι ανεβασμένο το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ, για να δοθεί η δυνατότητα να επιταχυνθούν διεργασίες στην ελληνική κοινωνία, να γίνουν πιο αισθητά και ουσιαστικά βήματα στη συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου.
  • Ο ελληνικός λαός, οι λαοί των Βαλκανίων, δεν εμπιστεύονται το ΝΑΤΟ και ότι θα εγγυηθεί την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας. Καμιά εγγύηση στους πολεμοχαρείς και πολεμοκάπηλους. Κανένας εφησυχασμός και επανάπαυση από δω και πέρα. Οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι εγκληματίες πολέμου να πάρουν την απάντησή τους και στην κάλπη, αλλά και κάθε μέρα από τη Δευτέρα και πέρα με ΚΚΕ πιο δυνατό.

ΣΕΛ.  5   -   11

Αρχισε η προέλαση του νέου στρατού κατοχής!

Υπό ΕυρωΝΑΤΟική κατοχή από χτες το βόρειο τμήμα της ελληνικής επικράτειας. Στις 6 το πρωί άρχισε η απόβαση της αμερικάνικης 26ης Ταξιαρχίας ταχυκίνητου θανάτου, αφού πρώτα 1.500 ΜΑΤατζήδες εκκένωσαν την παραλία Λιτοχώρου από τους εκατοντάδες κομμουνιστές και άλλους φίλους της ειρήνης που διαδήλωναν "Killers go home". Από τη Δευτέρα 14 του Ιούνη, σύμφωνα με το πρόγραμμα της χερσαίας επέμβασης, 20.000 ΕυρωΝΑΤΟικοί μισθοφόροι του στρατού κατοχής θα αποβιβαστούν από το Βόλο μέχρι και την Καβάλα για να προωθηθούν στη βαλκανική ενδοχώρα.


ΣΕΛ.  36   -   37


Εγκληματική στάση απέναντι στην υγεία εκατοντάδων εκατομμυρίων καταναλωτών εξακολουθούν να κρατούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Κομισιόν και οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών, όπως και η ελληνική. Από κοινού επιδιώκουν με κάθε μέσο να "κουκουλώσουν" τις διοξίνες. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το πρόβλημα επικίνδυνων προϊόντων προέλευσης Γαλλίας είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό του Βελγίου, αλλά τα επιτελεία των Βρυξελλών το αποκρύπτουν "επιμελώς", για να αποφύγουν το σάλο ενόψει των ευρωεκλογών.


ΣΕΛ.  56
ΝΑΤΟ - UCK
Ετοιμοι για εισβολή στο Κοσσυφοπέδιο

Ραγδαίες οι εξελίξεις του τελευταίου 24ώρου, έχουν οδηγήσει, ήδη, στην "προσωρινή παύση" των βομβαρδισμών, στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην έναρξη της αποχώρησης των γιουγκοσλαβικών στρατιωτικών τμημάτων από το Κοσσυφοπέδιο και στις εντατικές προετοιμασίες για την εισβολή των "ειρηνευτικών" ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Κι ενώ, οι εκπρόσωποι του UCK δηλώνουν πως θα συνεργαστούν με το ΝΑΤΟ και άλλα, κρίσιμα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, ο γιουγκοσλαβικός λαός έχει ψηλά το κεφάλι και μπορεί να περηφανεύεται, πως αντιπάλεψε παλικαρίσια, μέσα σε φοβερά αντίξοες συνθήκες και χωρίς να υποκύψει, τη βαρβαρότητα της νέας τάξης πραγμάτων.


ΣΕΛ.  20   -   22
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΕ
Σύμφωνο αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων

Την πρακτική εφαρμογή των αρχών του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη τη Βαλκανική και τη δρομολόγηση των απαραίτητων εξελίξεων, ώστε όλες οι χώρες της περιοχής να οδηγηθούν στις "Ευρωατλαντικές δομές", αποφάσισαν ουσιαστικά χτες οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, μέσω του περιβόητου "Συμφώνου Σταθερότητας", εξαιρώντας τη Γιουγκοσλαβία και δημιουργώντας προϋποθέσεις για τον παραπέρα διαμελισμό της.


ΣΕΛ.  35
ΔΙΚΗ ΟΤΣΑΛΑΝ
Παραβιάζονται βασικές αρχές

Ενώ, ο Μπ. Ετσεβίτ ανακοίνωνε την πρόθεση της κυβέρνησής του να περάσει την απαιτούμενη συνταγματική μεταρρύθμιση, ώστε να απομακρυνθεί ο στρατοδίκης από το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, πριν επαναληφθεί η δίκη, η αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ, η οποία πρόσφατα επισκέφθηκε τα Μουδανιά, κατάγγειλε πως δεν υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις για μια αντικειμενική ενημέρωση του κοινού, σχετικά με τη δίκη του Κούρδου ηγέτη.


ΣΕΛ.  43

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ