Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9645

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξεκινά σήμερα η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση

Αρχίζει σήμερα η δίμηνη (Δεκέμβρης - Γενάρης) Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ. Εξοπλισμένοι με κουπόνια είναι και χιλιάδες φίλοι του Κόμματος, που συνδράμουν την προσπάθεια για οικονομική ενίσχυσή του, την οποία αναγνωρίζουν και κατανοούν ως προϋπόθεση για την ισχυροποίησή του και την παραπέρα ανάπτυξη της πολιτικής του δράσης.


ΣΕΛ.  3

Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 13 Δεκέμβρη

Στη μάχη της πανεργατικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων μπαίνουν με αποφασιστικότητα και πείσμα οι ταξικές δυνάμεις

Στη μάχη της πανεργατικής απεργίας στις 13 του Δεκέμβρη και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, με κεντρική αυτήν της Αθήνας, στις 11 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μπαίνουν από σήμερα, με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση, οι ταξικές δυνάμεις. Στη χτεσινή πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, καθορίστηκαν άμεσα μέτρα, ώστε να δοθεί με επιτυχία και χωρίς καθυστέρηση η δύσκολη μάχη της απεργίας.

Στην πλατιά εξόρμηση τις επόμενες μέρες, στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους θα βρεθούν ζητήματα, όπως ο νέος ταξικός κρατικός προϋπολογισμός, η αντιασφαλιστική επίθεση, το καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας των συμβασιούχων, η οδηγία Μπολκεστάιν, οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία και την Υγεία.

Στόχος των ταξικών δυνάμεων είναι με πειστικότητα και επιχειρήματα να αναδειχτούν οι βαθύτερες αιτίες και οι υπαίτιοι των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, αλλά και ο δρόμος διεξόδου που δείχνει το ΠΑΜΕ: Η γραμμή συσπείρωσης και πάλης, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκφραστές του.


ΣΕΛ.  11

Associated Press

ΚΟΥΒΑ
Διεθνής συμμετοχή στις μεγάλες λαϊκές εκδηλώσεις

Συνεχίζονται στην Κούβα οι ποικίλες εκδηλώσεις οι αφιερωμένες στα 50 χρόνια από την αποβίβαση της πρώτης επαναστατικής ομάδας με το πλοιάριο «Γκράνμα» και για τα 80χρονα του Φιντέλ Κάστρο, οι οποίες θα κορυφωθούν τις επόμενες μέρες. Επίσης καταφτάνουν διεθνείς προσωπικότητες της πολιτικής, της επιστήμης και των τεχνών, που έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Ηδη από χτες βρίσκεται στην Αβάνα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Η φωτογραφία είναι από τις προετοιμασίες που γίνονται για τη μεγάλη λαϊκή και στρατιωτική παρέλαση του Σαββάτου.


ΣΕΛ.  15


ΕΥΡΩΤΟΥΡΚΙΚΑ
Την... Κύπρο πιέζουν οι Βρυξέλλες

Στη δίνη ασφυκτικών πιέσεων, που προέρχονται από τις Βρυξέλλες, βρίσκεται η Κύπρος, μετά την απόφαση της Κομισιόν να συνεχιστούν ουσιαστικά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.


ΣΕΛ.  7

ICON

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ
Χαλκεύουν νέα δεσμά για τους λαούς

Ακόμα χειρότερες μέρες επιφυλάσσουν οι Βρυξέλλες και οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της Ευρωένωσης για ιθαγενείς και μετανάστες, στο πλαίσιο της β' φάσης του διαβόητου προγράμματος της Χάγης.


ΣΕΛ.  8
ΠΑΠΑΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
Στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς

Αποκαλυπτική είναι η κοινή διακήρυξη, που υπέγραψαν οι ηγέτες της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  10
ΠΑΣΟΚ
Ανακύκλωση προσώπων, ίδια πολιτική

Με οργανωτικές αλλαγές και «ανανέωση» προσώπων στα κορυφαία όργανα του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε χτες ο Γ. Παπανδρέου να ξεφύγει από την κρίση που μαστίζει το κόμμα του.


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ