Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9562

Αποστολή ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΟΧΗΣ του λιβανέζικου λαού
  • ΚΚΕ: Καμιά συμμετοχή με κανέναν τρόπο και μορφή στον ιμπεριαλιστικό στρατό στο Λίβανο, αλληλεγγύη στην πάλη των λαών
  • Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Αμυνας την Τρίτη, 5 Σεπτέμβρη, 7.30 μ.μ. καλεί η ΕΕΔΥΕ

Τη ραχοκοκαλιά της στρατιωτικής δύναμης κατοχής στο νότιο Λίβανο θα αποτελέσει η ΕΕ μετά την έκτακτη συνάντηση των υπουργών της Ενωσης στις Βρυξέλλες όπου αποφασίστηκε η αποστολή άμεσα 7.000 στρατιωτών, που θα φθάσουν τους 9.000. Τη διοίκησή της θα έχει η Γαλλία μέχρι το Φλεβάρη του 2007 και στη συνέχεια η Ιταλία δείχνοντας πόσο χρήσιμοι είναι οι κεντροαριστεροί, ειδικά όταν ο ιμπεριαλισμός αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εφαρμογή των σχεδίων του. Υποκριτικές είναι οι «φιλειρηνικές» διακηρύξεις των κυβερνήσεων της ΕΕ αφού συνεργούν με τις ΗΠΑ στην επίθεση κατά των λαών. Προκλητική είναι και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που προσπάθησε να εμφανιστεί και ως πρωταγωνιστής στη λήψη της απόφασης. Οι αντιθέσεις ανάμεσα στις ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ αφορούν το μερίδιο που φιλοδοξούν να τους φέρει η από κοινού επιδιωκόμενη «νέα Μέση Ανατολή». Το ΚΚΕ, τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει και να αντιπαλέψει τις επιθετικές αποφάσεις της ΕΕ, καθώς και τη συμμετοχή της Ελλάδας. Καμιά συμμετοχή με κανέναν τρόπο και μορφή στο στρατό κατοχής στο Λίβανο. Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών.


ΣΕΛ.  7

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για τα ΤΕΕ

«Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται - δικαίωμά μας είναι, μ' αγώνες κατακτιέται». Αυτό το σύνθημα κυριάρχησε χτες στην παράσταση διαμαρτυρίας της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει 61 απογευματινά ΤΕΕ, πετώντας με αυτό το μέτρο χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών και εργαζόμενους μαθητές είτε στο δρόμο, είτε στην ιδιωτική εκπαίδευση.


ΣΕΛ.  3


ΝΙΚΑΙΑ
Προβοκάτσια του Στέλιου Λογοθέτη

Σε επικίνδυνη ανοιχτή προβοκατόρικη δράση σε βάρος του ΚΚΕ και του συνδυασμού του Στέλιου Μπενετάτου έχει επιδοθεί ο Στέλιος Λογοθέτης προκειμένου να υφαρπάξει ψήφους, μοιράζοντας φωτοτυπίες του «Ριζοσπάστη» του 1990, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση ΚΚΕ της Κοκκινιάς.


ΣΕΛ.  13
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Εμπορευματοποιεί την Υγεία

Ως «πλασιέ» ιδιωτικής εταιρίας που επιχειρεί να απλώσει τα «κερδοσκοπικά πλοκάμια της» στο χώρο της Υγείας, λειτουργεί η Δημοτική Αρχή Τρικάλων υπογράφοντας σύμβαση με την εταιρία «VIDAVO» που δραστηριοποιείται στην τηλεματική Υγεία.


ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ