Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9538

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο φορολογικό «γιουρούσι» σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων

Εντείνεται η φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Στις αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων και ποτών (επιβλήθηκαν την 1η Ιούλη) προστέθηκε χτες η αύξηση των φόρων στα τσιγάρα και τα τέλη κινητής τηλεφωνίας, ενώ ...έπεται και συνέχεια!


ΣΕΛ.  10

Αμεση ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ χωρίς όρους του θύτη προς το θύμα
  • Επέστρεψε χτες η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ από το Λίβανο
  • Νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης την Τρίτη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η αλληλεγγύη στο λαό του Λιβάνου και της Παλαιστίνης πρέπει να δυναμώσει και να επικεντρωθεί στην απαίτηση για άμεση κατάπαυση του πυρός, αποκλειστικά και μόνο προς την ηγεσία του Ισραήλ, γιατί αυτή έχει την ευθύνη του πολέμου, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, χτες, αμέσως μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας του Κόμματος από το Λίβανο.

Αναφερόμενη η Αλέκα Παπαρήγα, στις πολλές και σημαντικές συναντήσεις που είχε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο Λίβανο, στη Συρία και στην Ιορδανία, τόνισε ότι οι τοποθετήσεις όλων συγκλίνουν σε δυο σημεία: Πρώτον, η επίθεση του Ισραήλ ήταν προσχεδιασμένη και δεν οφείλεται στη σύλληψη Ισραηλινών στρατιωτών από τη «Χεζμπολάχ». Δεύτερον, η επίθεση στην Παλαιστίνη και στο Λίβανο είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, το λεγόμενο «εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής». Είναι το σχέδιο του Μπους, το σχέδιο του ΝΑΤΟ με την ανοχή της ΕΕ.

Στο μεταξύ, η ισραηλινή κυβέρνηση ερμηνεύοντας σωστά το δήθεν φιάσκο της διεθνούς διάσκεψης της Ρώμης, αποφάσισε τη συνέχιση των εγκληματικών επιδρομών, ενώ κλήτευσε άλλους 30.000 εφέδρους.


ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΧΥΜΑ ΑΕ» - ΛΑΥΡΙΟ
Γνώριζε το υπουργείο Ανάπτυξης για την «τοξική βόμβα»

Σοβαρές πολιτικές ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση, για όσα έγιναν στο εργοστάσιο «ΧΥΜΑ ΑΕ» και τους κινδύνους που απείλησαν το Λαύριο, αφού και το υπουργείο Ανάπτυξης γνώριζε τα πάντα από τον Ιούνη. Σε έγγραφο της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, που κοινοποιήθηκε τότε στο υπουργείο, περιγράφονται οι απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του εργοστασίου, δίνεται προθεσμία ενός χρόνου στην εταιρεία για να προσκομίσει άδεια για τις παράνομες δεξαμενές και της επιβάλλεται πρόστιμο - κοροϊδία 1.170 ευρώ..!


ΣΕΛ.  12   -   13


«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Δέσμη μέτρων για την αντιπυρική προστασία

Υπόμνημα που περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις, κατέθεσε χτες αντιπροσωπεία της ΝΑΣ και αγωνιστικών συνδυασμών στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Φούρλα.


ΣΕΛ.  15
ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Ανένδοτη η ΕΥΠ για την παράδοση του πορίσματος

Αρνήθηκε και πάλι την παράδοση του πορίσματος της ΕΥΠ, για τις υποκλοπές, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο διοικητής της, Ι. Κοραντής, έχοντας προφανώς την απαραίτητη κυβερνητική κάλυψη.


ΣΕΛ.  11
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Αμεσα μέτρα για τα κάτεργα της Καρύστου

Ανοιχτή επιστολή της Ομοσπονδίας προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης με την οποία απαιτεί να προστατευτεί η ζωή των εργαζομένων στα 80 λατομεία της περιοχής Καρύστου.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ