Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Απρίλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11535

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΕΡΓΑΤΩΝ οι εξαγγελίες για ανάπτυξη

ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός, με προκλητικό τρόπο, καλεί το λαό να δεχτεί τη σφαγή και να περιμένει τα δήθεν οφέλη μιας μελλοντικής καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα, αφού αυτή θα στηριχτεί στα ερείπια των εργατικών - λαϊκών κατακτήσεων και θα συνοδεύεται με υψηλά ποσοστά ανεργίας

Ωμή κοροϊδία για ανέργους και εργαζομένους αποτελούν οι χτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού περί ανάσχεσης τάχα της ανεργίας και ενίσχυσης της απασχόλησης. Την οποία συνέδεσε με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει κάθε μέτρο που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, στοχεύοντας στην ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων. Και μάλιστα τη στιγμή που η κυβέρνηση υλοποιεί ένα ακόμα πακέτο αντιλαϊκών μέτρων με το πολυνομοσχέδιο, η ανεργία αυξάνεται και η αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες μεγαλώνει. Ο λαός τώρα χρειάζεται να οργανώσει την πάλη και τη συμμαχία του, με οδηγό τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση που προτείνει το ΚΚΕ, για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από τα δεσμά του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


ΣΕΛ.  3

Motion Team

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Διακήρυξη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

Διακήρυξη ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 2013 εξέδωσε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) στην οποία σημειώνεται: «Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να διοργανώσουν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις για την 1η Μάη του 2013 τιμώντας τη Διεθνή Μέρα των Εργαζομένων και των μαρτύρων της εργατικής τάξης».


ΣΕΛ.  8  -  9

Προκαλούν και εμπαίζουν

Είναι πρόκληση για το λαό η στάση των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ στο πολυνομοσχέδιο λεηλασίας των εργαζομένων, με το να ζητούν το μεν ΠΑΣΟΚ τη άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους και βελτιώσεις στους όρους αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η δε ΔΗΜΑΡ να είναι μειωμένο το χαράτσι για τα ακίνητα που πληρώνεται μέσω ΔΕΗ για τους μακροχρόνια ανέργους και μηδενικό για οικογένειες χωρίς απασχολούμενο. Προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού η προσπάθειά τους να εμφανιστούν ότι διαφοροποιούνται σε επιμέρους πλευρές των κυβερνητικών μέτρων, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη στάση τους και να αθωώσουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, τα χαράτσια, τους φόρους, τις απολύσεις, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα στα οποία έχουν επανειλημμένα συμφωνήσει. Τα επικοινωνιακά τρικ και οι ψευδεπίγραφες αντιπαραθέσεις δεν μπορούν να κρύψουν ότι από κοινού υλοποιούν την πολιτική που οδηγεί το λαό μαζικά στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.



ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Ανέξοδες διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση

ΣΕΛ.  6
Φάμπρικα διώξεων εργαζομένων στο Δημόσιο

ΣΕΛ.  16
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό μετανάστη

ΣΕΛ.  20
ΔΑΠΑΝΕΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
Ετήσιο χαράτσι 6-7 δισ. ευρώ στα νοικοκυριά

ΣΕΛ.  14
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Εργαζόμενοι και ασθενείς έδιωξαν τους χρυσαυγίτες

ΣΕΛ.  21
Οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία

Τα στοιχεία που παρέθεσε η Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) χτες σε συνέντευξη Τύπου, διαψεύδουν παταγωδώς τους ισχυρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας περί αύξησης των ελέγχων και καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής και ταυτόχρονα αναδεικνύουν τις βαθύτερες αιτίες της διαρκώς αυξανόμενης «μαύρης εργασίας» σε βάρος ημεδαπών και αλλοδαπών εργαζομένων.


ΣΕΛ.  13
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Εκδήλωση προς τιμήν του Αλ. Τσίπρα

ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ