Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11498

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ
Αγρια καταστολή με επίθεση των ΜΑΤ και τραυματίες ανήλικα παιδιά

Phasma

ΚΚΕ: Ο στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής.


ΣΕΛ.  7

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για τη Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Γυναίκες της εργατικής τάξης, της λαϊκής οικογένειας, το ΚΚΕ σας καλεί:

Μη μείνετε άλλο απαθείς. Μη δέχεστε άλλο να χάνετε δικαιώματα, κατακτήσεις για να 'ρθει ανάπτυξη με φτώχεια και ανεργία.

Αντιδράστε και απαιτήστε όλα όσα σας ανήκουν.

Μόνο στον οργανωμένο αγώνα, ενάντια στην πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων κατακτιούνται δικαιώματα. Αυτό δείχνει και η Ιστορία της πάλης για τη γυναικεία χειραφέτηση και ισοτιμία.

Σήμερα με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα τιμούν οι δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας την Παγκόσμια Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας.

  • ΑΘΗΝΑ, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • ΠΑΤΡΑ, 6.30 μ.μ. πλατεία Γεωργίου

ΣΕΛ.  3,   9

Δίνουν «γην και ύδωρ» στα μονοπώλια

«Αυτό που προσφέρει η Ελλάδα σήμερα, σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι "κόκκινο χαλί"» είπε χτες ο πρωθυπουργός, δείχνοντας ότι παρέχει τα πάντα στα μονοπώλια για σίγουρη κερδοφορία και κάλεσε την ΕΕ να προχωρήσει σε κοινή πολιτική στο θέμα των ΑΟΖ, λέγοντας ότι «το ελληνικό ή το κυπριακό πετρέλαιο ή φυσικό αέριο είναι "ευρωπαϊκό" φυσικό αέριο και "ευρωπαϊκό" πετρέλαιο». Το κόκκινο χαλί στα μονοπώλια ήταν πάντα απλωμένο. Αυτό που κάνει η συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα είναι να ρίχνει πάνω στο χαλί ακόμα μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές, ιδιωτικοποιήσεις υποδομών, φυσικού και ορυκτού πλούτου, και κυρίως μισθούς πείνας και εργασιακό καθεστώς γαλέρας. Η κοινή εξωτερική πολιτική της ΕΕ και η ευρωπαϊκή ΑΟΖ που θέλει ο πρωθυπουργός, σημαίνουν συνεκμετάλλευση και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Το αποτέλεσμα από τη δράση και την κερδοφορία των μονοπωλίων ο λαός το ζει. Είναι η καπιταλιστική κρίση, η σήψη και η διαφθορά, η ανεργία και η εξαθλίωση. Ανάπτυξη για το λαό μπορεί να γίνει μόνο όταν οι μεγάλες επιχειρήσεις και ο φυσικός πλούτος ανήκουν σ' αυτόν και υπηρετούν τις δικές του ανάγκες.



ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΙΚΑ
Επαναφέρει τα επαγγελματικά ταμεία

ΣΕΛ.  8
ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
Ξεκινάνε οι πλειστηριασμοί

ΣΕΛ.  22
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - ΒΟΛΟΣ
Μεγαλώνει η αγανάκτηση των εργατών

ΣΕΛ.  14
ΕΟΠΥΥ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κυβερνητική θηλιά στη χρηματοδότηση

ΣΕΛ.  13
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Σήμερα η κηδεία του Ούγκο Τσάβες

ΣΕΛ.  6
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επιστολή στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία της Αστυνομίας

ΣΕΛ.  12
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ
Στο 57,5% η ανεργία στους νέους

ΣΕΛ.  8
ΚΚΕ
Ο λαός να βάλει τέλος σε εκβιασμούς και μέτρα

Για να βάλει ο λαός φρένο και στη συνέχεια να ανατρέψει τα αντιλαϊκά μέτρα, βασική προϋπόθεση είναι να απορρίψει τη θέση των κομμάτων της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που ισχυρίζονται ότι είναι μονόδρομος για το λαό να μείνει η χώρα δέσμια των μονοπωλίων και της ΕΕ και ο παραγόμενος πλούτος να μην πηγαίνει στα χέρια των παραγωγών του, αλλά των εκμεταλλευτών του.


ΣΕΛ.  13
«FINTEXPORT»
Η εργοδοσία την οδηγεί σε πτώχευση

ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ