Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11300

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πολιτικό και οικονομικό έγκλημα η πώληση των εργοστασίων της ζάχαρης

ΣΕΛ.  7
21ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ταξιδεύουν σήμερα οι νεολαίοι από όλη τη χώρα για το Νεστόριο

ΣΕΛ.  3

ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ και βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα

ΚΚΕ: Ο λαός δε χρειάζεται καλύτερους διαπραγματευτές, αλλά οργάνωση, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα για να βγει ο ίδιος, με τις δικές του δυνάμεις, από το τούνελ του «ευρωμονόδρομου» της εξαθλίωσης

Προαναγγελία νέας αντιλαϊκής λαίλαπας, με τις διαρθρωτικές αλλαγές που σαρώνουν τα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τσακίζουν Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία, με τη συρρίκνωση του κράτους, προωθούν ιδιωτικοποιήσεις για να κερδοφορεί το κεφάλαιο, συνιστούν οι διαβεβαιώσεις του Αντ. Σαμαρά στους επικεφαλής της τρόικας για απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών και εταίρων. Η συγκυβέρνηση και η τρόικα, οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ, συναντιούνται ως συνεργάτες για να συναποφασίσουν το πώς θα γίνει πιο αποτελεσματική η εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, ώστε να συνεχίσει να πληρώνει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης και τα αδιέξοδα της ΕΕ.


ΣΕΛ.  6

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Σήμερα η νέα Γενική Συνέλευση

Σε νέα Γενική Συνέλευση προχωρούν σήμερα, στις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία». Οι απεργοί με το σωματείο τους, που δίνουν σκληρό αγώνα πάνω από 8 μήνες, στη νέα τους συνέλευση θα διαμορφώσουν μεταξύ άλλων υπόμνημα με τις συγκεκριμένες προτάσεις που οδηγούν σε εξεύρεση λύσης.


ΣΕΛ.  14

Φόρο υπέρ ΕΟΠΥΥ θέλουν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Στο χτεσινό ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ είπε να μπει νέος φόρος σε τσιγάρα, ποτά, καύσιμα, τζόγο... υπέρ της Υγείας! Ο ΠΑΣΚίτης ζήτησε να διευρυνθεί η φορολογική βάση... Την ίδια ώρα παραμένει στο τραπέζι η πρόταση (από μέλη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ) για τραπεζικό δάνειο του Οργανισμού που θα υποθηκεύσει τις εισφορές των εργαζομένων. Η χτεσινή πρόταση των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ κατατέθηκε πριν καλά καλά φτάσουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας στα λαϊκά σπίτια επιβάλλοντας ένα απίστευτο χαράτσωμα... Κανείς από αυτούς δε θα πει στους εργαζόμενους την αλήθεια: Πως τόσα χρόνια πληρώνουν κανονικά εισφορές και φόρους και δε χρωστάνε τίποτα. Πως οι φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους - ανάμεσα σε αυτούς και επιχειρήσεις σε Υγεία και Φάρμακο - είναι σκανδαλώδεις. Πως κράτος και εργοδότες χρωστάνε στα Ταμεία δισεκατομμύρια ευρώ. Πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (επί Γ. Γεννηματά) είχε επιβάλει φόρο καπνού για τα νοσοκομεία, ο κόσμος χαρατσώθηκε αλλά τα νοσοκομεία δεν είδαν ούτε ζωγραφιστά τα 10 δισ. δρχ. που - τους έλεγαν ότι - θα εισέπρατταν. Μόνοι τους βεβαιώνουν καθημερινά πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να τους πάρουν στο κυνήγι οι εργαζόμενοι, να τους πετάξουν έξω από τα συνδικαλιστικά τους όργανα αλλάζοντας τους συσχετισμούς δύναμης..!



ΡΩΣΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Συρία

ΣΕΛ.  15
ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ
Εκβιάζει για μειώσεις μισθών

ΣΕΛ.  12
ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Θέλουν απεργία για μειώσεις μισθών!

ΣΕΛ.  10
ΙΤΑΛΙΑ
Απολύσεις και «σφαγή» δημοσίων δαπανών

ΣΕΛ.  17
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Στο στόχαστρο οι μισθοί

ΣΕΛ.  18
ΠΑΣΕΒΕ
Συγκέντρωση την Πέμπτη 19 Ιούλη

ΣΕΛ.  19
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΠΟΚΠ
«Στο κόκκινο» τα ασφαλιστικά ταμεία

ΣΕΛ.  12
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - «TASK FORCE»
Επίθεση στην περίθαλψη

ΣΕΛ.  13
ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους σταθμούς

Να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ώστε να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά οι γονείς των οποίων κατέθεσαν αίτηση στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθήνας ζήτησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, στη συνεδρίαση χτες του Δημοτικού Συμβουλίου.


ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ