Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Ιούνη 2012 - αριθ. φύλλου: 11293

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Ανταγωνισμοί και παζάρια για νέο ενδοκαπιταλιστικό συμβιβασμό

ΣΕΛ.  8
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Την Δευτέρα η σύσκεψη για την οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης

ΣΕΛ.  11

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΩΡΕΑΝ για όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καλεί τη λαϊκή οικογένεια, το οργανωμένο κίνημα στους τόπους δουλειάς και τη γειτονιά, τώρα, χωρίς καμία αναμονή, να αντιπαρατεθούν και να αποτρέψουν την πολιτική που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τις ανάγκες των παιδιών της

Πληθαίνουν οι δήμοι στην Αττική που ανακοινώνουν το κλείσιμο παιδικών σταθμών. Η χρηματοδότησή τους από το κράτος στερεύει και συναντιέται με τη χρόνια ανυπαρξία κτιριακών υποδομών και την υποστελέχωση σε προσωπικό. Επικυρώνεται έτσι η στρατηγική επιλογή του κράτους και των δυνάμεων του «ευρωμονόδρομου» να δοθεί το τελικό χτύπημα στις όποιες δημόσιες κοινωνικές υποδομές έχουν απομείνει και να υποκατασταθούν από ένα ακόμη πιο υποβαθμισμένο δίχτυ προστασίας που και αυτό θα παραδοθεί στους κερδοσκόπους. Μεγάλη είναι η ευθύνη των δημοτικών αρχών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ που από χρόνια σιγοντάρισαν τις κυβερνήσεις, ώστε να χτυπηθούν βασικές κοινωνικές υποδομές και να ενισχυθεί η επιχειρηματική - ανταποδοτική λειτουργία τους. Απαιτείται τώρα να καταργηθούν τα τροφεία για όλους, να μην κλείσει ούτε ένας παιδικός σταθμός στους δήμους, να γίνει πράξη η υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής.


ΣΕΛ.  3

24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις

Την ξεκάθαρη απόφασή τους ότι δε θα δεχτούν καμία μείωση μισθού, κανένα πετσόκομμα δικαιωμάτων διατράνωσαν χτες οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό που πραγματοποίησαν 24ωρη πανελλαδική απεργία, κλιμακώνοντας την πάλη τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων.


ΣΕΛ.  10

Τραγική πραγματικότητα

Τραγικές οι συνέπειες από το βάθεμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης σύμφωνα με τα στοιχεία της εξαμηνιαίας Εκθεσης της Κομισιόν για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ. Η ανεργία στην Ελλάδα αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, κατά 400.000. Την ίδια περίοδο, στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000. Το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου. Το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000. Πάνω από τους μισούς εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000 - από τους οποίους 8.000 είναι Ελληνες). Λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι όμως έχουν χάσει τη δουλειά τους. Και όλα αυτά ενώ η κρίση βαθαίνει, στην ΕΕ αναζητούν συνταγές αντιμετώπισής της σε όφελος του κεφαλαίου εν μέσω οξύτατων ανταγωνισμών των ισχυρών κρατών για τη σωτηρία του «δικού» τους κεφαλαίου, αλλά με ενιαία προσήλωση για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Να, γιατί λέμε ότι για τους λαούς δεν υπάρχει σωτηρία εντός του καπιταλισμού και της ΕΕ. Επιτακτική ανάγκη η ενιαία πάλη κόντρα στην πολιτική που εξαθλιώνει σε ρότα ανατροπής της.



ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΦΑΡΜΑΚΟ
Κίνδυνοι για την υγεία του λαού

ΣΕΛ.  9
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Καμιά ιδιωτικοποίηση σε ΥΠΑ και αεροδρόμια

ΣΕΛ.  7
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Σήμερα η γενική συνέλευση

ΣΕΛ.  15
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Πολιτική «έξωσης» από το σχολείο

ΣΕΛ.  19
ΔΗΠΑΚ
Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού

ΣΕΛ.  19
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επιχορήγηση του φαρμάκου από το κράτος

Ζητήσαμε να επιχορηγηθεί η υπόθεση του φαρμάκου και μάλιστα να αποδοθούν τα χρήματα που χρωστάνε στους φαρμακοποιούς, ωστόσο η επιχορήγηση η οποία δόθηκε, το μεγαλύτερο μέρος της, είναι από τις ίδιες τις εισφορές των εργαζομένων. Δεν είναι δυνατό, δηλαδή, να μετακομίζεις από τις τσέπες του ενός για να τις δώσεις στις τσέπες του άλλου, διότι έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία θα γκρεμιστούν εντελώς. Η επιχορήγηση έπρεπε να δοθεί από αποκλειστικά κρατικούς πόρους, εν πάση περιπτώσει ας μην πλήρωναν τοκοχρεολύσια...


ΣΕΛ.  9
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις

ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ