Μόλις έξι μονοπώλια καρπώθηκαν το 71,3% του συνολικού τζίρου των αλυσίδων εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης το 2010. Αυτό προκύπτει από σχετική κλαδική μελέτη που πραγματοποίησε η ΙCAP, μέρος των συμπερασμάτων της οποίας δημοσιοποιήθηκαν χτες. Ο κλάδος διακρίνεται σε πέντε κατηγορίες: Μπέργκερ, πίτσα, σνακ - σάντουιτς, σουβλάκι - έθνικ και «λοιποί». Από τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αντλεί κανείς είναι ότι, όπως επισημαίνεται στη μελέτη, μεταξύ των εταιρειών του κλάδου που έχουν στην ιδιοκτησία τους διάφορα εμπορικά σήματα, παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις ως προς τη σύνθεση των πωλήσεων και το ουσιαστικό αντικείμενο. Δηλαδή, σε ορισμένες από αυτές ο τζίρος προέρχεται κατά το...